ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού: Σε αναμονή με υπευθυνότητα για επαναλειτουργία των ξενοδοχείων

Δεδομένη είναι η θέληση των ξενοδόχων της Λεμεσού για επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, ωστόσο το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ώστε να γνωρίζουμε πότε αυτό θα γίνει, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού, Χάρης Θεοχάρους, διαμηνύοντας πως η ξενοδοχειακή βιομηχανία πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και επαγγελματισμό έναντι των προκλήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ.Θεοχάρους, κάποια ξενοδοχεία της πόλης έχουν ήδη επαναλειτουργήσει τα εστιατόρια τους, ωστόσο όλοι βρίσκονται σε αναμονή για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, «τα οποία πρέπει να μελετήσουμε για δούμε πως προχωρούμε».

Από τη στιγμή που δεν έχουν ανοίξει τα αεροδρόμια και δεν έχουμε ενημέρωση για πτήσεις και αριθμούς τουριστών, συνέχισε, «κάνουμε υπομονή και θέλουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, γιατί η τουριστική βιομηχανία είναι το Α και το Ω της κυπριακής οικονομίας και δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε ερασιτεχνικά».

Είπε, επίσης, πως το πρωτόκολλο λειτουργίας των ξενοδοχείων έχει παραληφθεί επίσημα το πρωί της Πέμπτης και πρέπει «να το αφομοιώσουμε για να το μεταδώσουμε και στους εργαζόμενους και τα μέτρα προφύλαξης πρέπει να τα τηρούμε ευλαβικά». Ο κ.Θεοχάρους εξέφρασε την ελπίδα όπως «με την επιδημιολογική μας επίδοση και συμπεριφορά, αυτά τα μέτρα θα είναι πιο λειτουργήσιμα, ποιο εφαρμόσιμα και ποιο εφικτά».

Λέγοντας ότι η θέληση των ξενοδόχων της Λεμεσού είναι ν’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, υπέδειξε πως αυτό που πρέπει να μετρηθεί είναι, αν είναι εφικτό όλοι ν’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, χωρίς να τίθεται θέμα βιωσιμότητας της ξενοδοχειακής μονάδας. «Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε το μέγεθος της ζημιάς και το 2020 θα είναι πολύ ζημιογόνο, όμως το διακύβευμα είναι να μην είναι τόσο ζημιογόνο που να επιφέρει δυσκολίες στην μετέπειτα λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:
Υπ.Γεωργίας: Παράταση υποβολής αιτήσεων σε σχέδια του Τμήματος Γεωργίας

Την ίδια ώρα σημείωσε πως φέτος ο εσωτερικός τουρισμός θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο και προέτρεψε όλους όσοι διαμένουν στην Κύπρο και επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους, είτε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού είτε και σε άλλη επαρχία, να επικοινωνούν απευθείας με τις κρατήσεις του ξενοδοχείου που τους ενδιαφέρει, για να ενημερωθούν «για τις πολύ ελκυστικές τιμές και τα πακέτα που θα προσφέρονται».

Πηγή: ΚΥΠΕ