«Πίσω από τα κάγκελα» πατέρας και γιος για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης σε 26χρονο και 54χρονο, πατέρα και γιο, αφού κρίθηκαν ένοχοι για υπόθεση παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή 85 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, που εντοπίστηκαν στην οικία τους στην επαρχία Λάρνακας, στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον 26χρονο, αφού τον βρήκε ένοχο στην κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, στον δε 54χρονο πατέρα του ποινή φυλάκισης 6 μηνών αφού κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 4 το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών και του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος Λάρνακας, μετέβησαν στην οικία των δύο υπόπτων, για έρευνα της κατοικίας δυνάμει δικαστικού εντάλματος, το οποίο εξασφαλίστηκε στη βάση πληροφοριών για κατοχή ναρκωτικών.

Όταν ο 26χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της Αστυνομίας, προσπάθησε να διαφύγει, ενώ στη συνέχεια, αφού ανακόπηκε από μέλη της ΥΚΑΝ, αυτός επιτέθηκε εναντίον τους. Τα μέλη της Αστυνομίας τον συνέλαβαν και προχώρησαν στη συνέχεια σε έρευνα της κατοικίας.

Διαβάστε επίσης:
Νέα έκκληση ΚΝΕ για έγκριση του νομοσχεδίου παροχής κρατικών εγγυήσεων

Κατά την έρευν, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν κρυμμένα σε σημείο στην αυλή της κατοικίας των δύο υπόπτων, τρία νάιλον σακουλάκια που περιείχαν ξηρή φυτική ύλη κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 85 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρήσουν στη σύλληψη και του 54χρονου πατέρα.

Ανακρινόμενος ο 26χρονος φέρεται να παραδέχτηκε την κατοχή της ποσότητας κάνναβης, ενώ ο 54χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη. Ακολούθησε ακροαματική διαδικασία και σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στους δύο κατηγορουμένους ποινές φυλάκισης 18 και 6 μηνών αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ