ΡΙΚ: Καμία καθυστέρηση στον διορισμό Γενικού Διευθυντή

Ο διορισμός Γενικού Διευθυντή ήταν και παραμένει στις προτεραιότητες του ΔΣ του ΡΙΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο τέως Γενικός Διευθυντής,Μιχάλης Μαραθεύτης παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2019 και το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε στις 5 Φεβρουαρίου ως Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή τον Γρηγόρη Μαλιώτη. “Ακολούθησαν τα γεγονότα με την πανδημία του κορωνοϊού”.

Σύμφωνα με το ΔΣ του ΔΣ του ΡΙΚ ο δημοσιόγραφος του Φιλελεύθερου “δεν επικοινώνησε μαζί μας με κανένα τρόπο για να θέσει υπόψιν μας τις ανησυχίες τους και να τον ενημερώσουμε για οτιδήποτε επιθυμεί. Παραμένουμε στην διάθεση του”. Προτεραιότητα, αναφέρεται, του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ήταν η προστασία της υγείας των εργαζομένων του ΡΙΚ, η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας εντός ΡΙΚ και η απρόσκοπτη και ορθή ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις. Το ΡΙΚ άρχισε να επιστρέφει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς εργασίας από τις 4 Μαΐου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, προστίθεται, αποφάσισε στις 7 Μαΐου την αναστολή πλήρωσης όλων των κενών θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και του ωρομίσθιο προσωπικού, απαγόρευση πρόσληψης εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου και αναβάθμισης ή / και δημιουργίας νέων / πρόσθετων θέσεων. Η απαγόρευση έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Το ΔΣ του ΡΙΚ αναφέρει ότι οι πρωτοφανείς συνέπειες της υγειονομικής κρίσης τις οποίες βιώνει ο πλανήτης αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Το ΡΙΚ, προστίθεται, είναι αναγκασμένο να λειτουργήσει σε αυτές τις συνθήκες. “Υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα για την επίτευξη των στόχων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του ΡΙΚ, των εργαζομένων του και της κοινωνίας γενικότερα“.

Το Δ.Σ και η Διεύθυνση του ΡΙΚ σε καμία περίπτωση καθυστέρησαν στη δρομολόγηση της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η θητεία του Δ.Σ του ΡΙΚ λήγει στις 22 Ιουλίου 2021 και όχι στο τέλος Ιουνίου του 2020 όπως παραπλανητικά – όπως γράφει η ανακοίνωση του ΡΙΚ, αναφέρεται στο δημοσίευμα. “Μέχρι τη λήξη της θητείας του παρόντος Δ.Σ υπάρχει χρόνος όχι μόνο για την πλήρωση της νευραλγικής σημασίας θέση του Γενικού Διευθυντή, η οποία εν πάση περιπτώσει υπάρχει πρόθεση να πληρωθεί πολύ νωρίτερα, αλλά και να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα στα οποία το παρόν Δ.Σ έχει εγκύψει από την πρώτη ημέρα του διορισμού του”.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 10 ημέρες ο Πρόεδρος του Δ.Σ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών στην οποία έθεσε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής νέου οργανογράμματος, την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου του ΡΙΚ, ενώ απομένει η τελική απόφαση για την οριστική επίλυση του χρονίζοντος από το 1989 προβλήματος των περιθωριακών ωφελημάτων.

Διαβάστε επίσης:
Συνετρίβη αεροσκάφος στο Πακιστάν με 99 επιβάτες (Εικόνες & Βίντεο)

Το Δ.Σ του ΡΙΚ εργάζεται νυχθημερόν για την προάσπιση των συμφερόντων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όπως αναφέρει και κάνει λόγο για “αναίτιες επιθέσεις που κινούνται από αλλότρια κίνητρα. Αφήνουμε στην κοινή γνώμη να κρίνει κατά πόσον εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προτεραιότητα ήταν ο διορισμός Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ