Σύνδεσμος Ξενοδόχων: Ισραήλ και Γερμανία σημαντικές αγορές για την Πάφο

Το Ισραήλ και η Γερμανία αποτελούν σημαντικές αγορές για την Πάφο, εκτιμά ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, χαιρέτισε την έναρξη των πτήσεων από δύο ομάδες χωρών από τις 9 Ιουνίου και από την 20η Ιουνίου σε δύο φάσεις .

Σχολιάζοντας την λίστα των χωρών με τις οποίες αποκαθίσταται η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε, πως από τις χώρες που αναγράφονται στις λίστες η πιο μεγάλη αγορά είναι σαφώς η γερμανική αγορά, στην οποία σημείωσε θα δοθεί μεγάλη προσοχή με σκοπό την ενίσχυση της. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως υπήρξε ανταπόκριση από την αγορά του Ισραήλ για τα ξενοδοχεία της Πάφου, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται σε μια πιο καλή αγορά για την επαρχία.

Από την πλευρά της Γερμανίας που αποτελεί μια μεγάλη χώρα θα απαιτηθεί, όπως είπε, μεγαλύτερη προσπάθεια και διπλό κόστος προώθησης του εγχώριου τουριστικού μας προϊόντος, σε αντίθεση με το Ισραήλ που αποτελεί μια πολύ πιο συγκεντρωμένη χώρα. Όσον αφορά τις χώρες της Ρουμανίας, Σλοβενίας, Βουλγαρίας και Σλοβακίας ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι μικρές χώρες, προσθέτοντας πως θα καταβληθεί προσπάθεια για την προσέλκυση τουρισμού χωρίς το αποτέλεσμα να είναι άμεσο.

Μια καλή πιθανότητα σημείωσε, είναι η Αυστριακή και Ελβετική αγορά που εντάσσονται στις δύο κατηγορίες χωρών που κατάρτισε ειδική ομάδα επιστημόνων αξιολογώντας την επιδημιολογική τους εικόνα, ενώ οι Σκανδιναβικές χώρες σημείωσε, πάντοτε επιδείκνυαν ενδιαφέρον για την Κύπρο αλλά περισσότερο για την περιοχή της Αμμόχωστου παρά για την Πάφο.

Σε ερώτηση για τις ενέργειες των ξενοδόχων Πάφου από τη Δευτέρα, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως προτεραιότητα θα δοθεί σε σειρά ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να προωθηθούν τα ξενοδοχεία της Πάφου στις κύριες αγορές. Το μόνο είπε που απομένει για να βοηθηθούν τα ξενοδοχεία της Πάφου στο να πάρουν απόφαση εάν θα ανοίξουν ή όχι, είναι να έχουν στην διάθεση τους οι ξενοδόχοι τα σχέδια από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όσον αφορά την εργοδότηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει οι ξενοδόχοι να έχουν πλήρη αντίληψή τι υπάρχει από το Υπουργείο Εργασίας ως μέτρο στήριξης προς την βιομηχανία, ούτως ώστε να μπορούν, να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είπε ακόμη, πως τα ξενοδοχεία της Πάφου είναι αδύνατον να ανοίξουν όλα ταυτόχρονα, τονίζοντας πως και αυτά που θα ανοίξουν θα δουλεύουν με αρκετά χαμηλές πληρότητες, οι οποίες ωστόσο σταδιακά θα ενισχύονται.

Διαβάστε επίσης:
Εβελίνα Παπούλια: Αυτή είναι η αγαπημένη της σκηνή με τον Νίκο Σεργιανόπουλο

Επεσήμανε δε, πως τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούν με ορίζοντα εβδομάδων αλλά μηνών, προσθέτοντας ότι κατά συνέπεια αυτός που θα επαναλειτουργήσει θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνει έναν σωστό επαναπρογραμματισμό. Σημειώνεται πως Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας το σχέδιο δράσης που κατέθεσε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή αποφάσισε την έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων από την 1η Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ