Θέμα από τον Δήμο Πάφου για πιστοποιητικό που εξέδωσε γιατρός σε εργαζόμενο

Θέμα χορήγησης λανθασμένου ή/και διαβλητού πιστοποιητικού από ιδιώτη ιατρό προς εργαζόμενο του Δήμου Πάφου, προέκυψε ύστερα από διερεύνηση με οδηγίες του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, στις 30.4.2020, δηλαδή την επομένη της έκδοσης από το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσης με την οποία γνωστοποιείτο η διάκριση των πολιτών με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση από Covid – 19 στις Κατηγορίες Α και Β, εργαζόμενος του Δήμου προσκόμισε ιατρική βεβαίωση από ιδιώτη ιατρό. Με τη βεβαίωση αυτή βεβαιωνόταν, σύμφωνα με τον Δ. Πάφου, ότι ο εργαζόμενος πάσχει από χρόνια πάθηση με την οποία τον κατέτασσε σε ευπαθή ομάδα Κατηγορίας Β. Στις 4.5.2020, ο ίδιος ιατρός χορήγησε στον εργαζόμενο πιστοποιητικό άδειας ασθενείας για το διάστημα 1 – 31 Μαΐου 2020, με διάγνωση που τον κατέτασσε και πάλι σε ευπαθή ομάδα Κατηγορίας Β, συστήνοντας κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπό το φως αυτών των ιατρικών πιστοποιητικών, η Υπηρεσία του Δήμου, μετά από οδηγία του Δημάρχου, ζήτησε από την ιατρό στοιχειοθέτηση των γνωματεύσεών του. Με ενημέρωση προς αρμόδια λειτουργό του Δήμου που λήφθηκε σήμερα, ο ιατρός απέστειλε νέα βεβαίωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες Κατηγορίας Α, τα μέλη της οποίας, σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας, οφείλουν να βρίσκονται στην εργασία τους. Στο μήνυμα του ιατρού σημειώνεται ο ισχυρισμός ότι εκ παραδρομής έδωσε βεβαίωση ότι ο εργαζόμενος ανήκει στην κατηγορία Β.

Διαβάστε επίσης:
Υπό έλεγχο πυρκαγιά στο Γέρι

Με οδηγία του Δημάρχου, το μέρος του μισθού του εργαζομένου που αφορά το διάστημα από 30 Απριλίου μέχρι σήμερα δεν θα καταβληθεί και θα διεκδικηθεί προς όφελος του εργαζομένου από τον ίδιο τον ιατρό ή από την ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης του λόγω ενδεχόμενης σκόπιμης αμέλειας ή/και μη επίδειξης της δέουσας επαγγελματικής ευθύνης εκ μέρους του ιατρού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ