Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΣ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες αλλαγές που θα πρέπει να ενταχθούν στη νέα Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που αναμένεται να επικυρωθεί κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ πρότεινε ο ΥΠΕΣ, Νίκος Νουρής, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας.

Σε ανακοίνωσή του ΥΠΕΣ αναφέρεται ότι ο κ. Νουρής ήγειρε το φλέγον θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και εξήγησε στους ομολόγους του τόσο τις επερχόμενες νομοθετικές αλλαγές στην πολιτική διαχείρισης των αιτητών ασύλου όσο και τα δημογραφικά, οικονομικά προβλήματα που η χώρα μας αντιμετωπίζει.

Έγινε ακόμα ιδιαίτερη αναφορά στις αφίξεις μεταναστών με τρομοκρατικό προφίλ αλλά και στα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν ψηλό βαθμό γκετοποίησης.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ εξασφάλισαν το 1/3 της παραγωγής του εμβολίου, που αναπτύσσει η AstraZeneca

Κοινή θέση των πέντε, αναφέρθηκε, η αναγκαιότητα για αλλαγές στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και παραχώρηση χαλαρώσεων στα κράτη πρώτης γραμμής όταν αυτά βρίσκονται κάτω από καθεστώς υπέρμετρων πιέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ