Υποχρεωτικά γάντια και μάσκες από 12/5

Οι αρχές στη Μόσχα θα κάνουν υποχρεωτικές τις μάσκες προσώπου και τα γάντια στις δημόσιες μεταφορές και στα καταστήματα από τις 12 Μαΐου, δήλωσε την Τετάρτη ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πούτιν δέχθηκε την προσφορά των ΗΠΑ

«Θα επιβάλουμε επιπρόσθετα μέτρα αυτοαπομόνωσης στο μετρό, θα υπάρχουν πιο αυστηρές απαιτήσεις τώρα. Αυτές περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μασκών προσώπου και γαντιών στις δημόσιες συγκοινωνίες. Άλλες απαιτήσεις, όπως οι ηλεκτρονικές κάρτες για παράδειγμα, παραμένουν σε ισχύ», σημείωσε ο κ. Σομπιάνιν, όπως μεταδίδει το TASS.

Ανέφερε επίσης ότι όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις και τα εργοτάξια, τα οχήματα δημόσιων μεταφορών θα έχουν αναπόφευκτα περισσότερους επιβάτες και θα είναι πιο δύσκολο να ακολουθούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι η πιθανότητα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στα καταστήματα είναι πραγματική. Η χρήση μασκών και γαντιών θα είναι ένα εύλογο μέτρο πρόληψης και προστασίας έναντι μιας νέας εξάπλωσης της ασθένειας.

«Από τις 12 Μαΐου, η χρήση μασκών, μασκών αναπνευστικής προστασίας ή άλλων τρόπων προστασίας του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και γαντιών θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, καθώς και για οποιεσδήποτε μετακινήσεις στις δημόσιες μεταφορές και στα ταξί», έγραψε ο κ. Σομπιάνιν στο μπλογκ του.