Χωρίς αποστάσεις οι επιβάτες στα λεωφορεία – Στο 100% η πληρότητα

Ενώ παραμένει η γενική μέγιστη συγκέντρωση στα 10 άτομα κρατώντας τις αποστάσεις, στα λεωφορεία θα στοιβάζονται μέχρι και 91 άτομα όρθιοι και καθήμενοι, χωρίς να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους, αναφέρει ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Ελευθερίου αναφέρει ότι «χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση και απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν εργαζόμενοι και επιβάτες, λήφθηκαν χθες αποφάσεις από το Υπουργείο Μεταφορών», καθιστώντας υποχρεωτική τη μάσκα «και για τους επιβάτες, όχι άμεσα αλλά από τις 09/06/2020, όμως στο 100% της χωρητικότητας των λεωφορείων».

Ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος εντός των λεωφορείων χωρίς τις αποστάσεις και διερωτάται «γιατί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις». «Αν ο Covid 19 δεν είναι πλέον επικίνδυνη ασθένεια, γιατί παραμένουν οι περιορισμοί;», διερωτάται.

Διαβάστε επίσης:
Ανησυχία για την αύξηση του εγκλήματος στην Κύπρο

Επίσης, ο κ. Ελευθερίου διερωτάται «αν παραμένει επικίνδυνη η ασθένεια και τόσο πολύ μεταδοτική, μήπως θεωρούν πως αυτοί που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Πηγή: ΚΥΠΕ