ΕΤΑΑ: Διπλασιάζει στα €100 εκ. τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων-πελατών της Τράπεζας Κύπρου

Τον διπλασιασμό στα €100 εκατομμύρια του ορίου χρηματοδότησης για εμπορικούς σκοπούς που παρέχει στην Τράπεζα Κύπρου για χρηματοδότηση επιχειρήσεων στην Κύπρο ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Ο διπλασιασμός του ορίου θα δώσει την ευκαιρία σε «περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες στις εξαγωγές και εισαγωγές», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΤΑΑ, η οποία σημειώνει πως ο διπλασιασμός του ορίου από €50 εκατ. σε €100 εκατ. γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικής Διευκόλυνσης της ΕΤΑΑ (TFP) ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

Προσθέτει ότι το Πρόγραμμα TFP προωθεί το διεθνές εμπόριο, από και εντός των οικονομιών στις οποίες επενδύει, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και από την ίδρυσή του, το Πρόγραμμα έχει υποστηρίξει 648 συναλλαγές εισαγωγών και εξαγωγών στην Κύπρο με συνολικό ποσό €327 εκ.

Η ΕΤΤΑ τονίζει πως «η αύξηση της χρηματοδότησης για εμπορικούς σκοπούς θα συμβάλει στον μετριασμό των διαταραχών που έχουν δημιουργήσει οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς στην αλυσίδα εμπορίου και εφοδιασμού». «Η αύξηση της χρηματοδότησης για εμπορικούς σκοπούς θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες της Τράπεζας Κύπρου για εργαλεία χρηματοδότησης εμπορίου που παρέχουν εγγυήσεις για εισαγωγή, εξαγωγή και τοπική διανομή εισαγόμενων αγαθών», υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Προσθέτει ότι η υφιστάμενη διευκόλυνση που προσφέρει το TFP έχει βοηθήσει την Τράπεζα Κύπρου να ξεκινήσει εκ νέου την χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μια εποχή που τα όρια των εμπορικών τραπεζών, όπως σημειώνει, είχαν ανασταλεί ή περιοριστεί ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:
Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις πρώτες μέρες της 35χρονης στις φυλακές Κορυδαλλού

Αναφέρει επίσης ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που εστιάζονται στην κυπριακή αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει το 99% των δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Είναι επίσης, σύμφωνα με την ΕΤΑΑ, μία από τις πιο ενεργές συνεργαζόμενες τράπεζες του Προγράμματος TFP της ΕΤΑΑ στην Κύπρο με 319 συναλλαγές, αξίας πέραν των 200 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ