Η Χ.Χριστόφια συγκινεί μιλώντας για τον πατέρα της: «Τον θυμάμαι ως ένα άνθρωπο αγωνιστή και έντιμο» (Βίντεο)

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας «έφυγε» από τη ζωή, μίλησε η κόρη του. Χριστίνα Χριστόφια.

Η ίδια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» και μίλησε για τον πατέρα της. «Βλέπω κλειστά οδοφράγματα και τον θυμάμαι, γιατί αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου. Βλέπω αυτό που γίνεται στην Πουρνάρα και ματώνει η ψυχή μου. Τον θυμάμαι ως ένα άνθρωπο αγωνιστή και έντιμο που ίσως αυτό δεν άρεσε ή δεν έγινε δεκτό από κύκλους εξουσίας και γι’ αυτό απονεμήθηκε όχι μόνο πολιτικά, αλλά είχε φτάσει σε όρια βιολογικής εξόντωσης ο τρόπος ο αβυσσαλέος που έγινε η επίθεση», είπε, συμπληρώνοντας πως δεν του άξιζε τέτοια συμπεριφορά, του άξιζε όμως η αγάπη που έλαβε από τον κόσμο.

Η Χριστίνα Χριστόφια αναφερόμενα στο Μαρί, είπε ότι τον πλήγωσε το γεγονός ότι χάθηκαν άδικα άνθρωποι που θα μπορούσε ο θάνατός τους να είχε αποφευχθεί, εάν είχε γίνει η διαχείριση που έπρεπε από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους και πως τον πλήγωσε ότι καπηλευτήκαν τον θάνατο κάποιων ανθρώπων μικροπολιτικά, ξετσίπωτα. Όπως τόνισε,  η επίθεση ξεκίνησε από τα αποφασιστικά βήματα του στο Κυπριακό, αφού ο Δημήτρης Χριστόφιας «δεν ήταν και δεν είναι πολίτικος της κοπής που έχουν συνηθίσει τα αστικά κράτη και αυτό δεν του το συγχωρέσε κάνεις και μιλάω για τους πολίτικους του αντιπάλους, δεν πολιτεύτηκε ποτέ για ίδιον όφελος ή προ εξυπηρέτηση συμφερόντων μιας ολιγαρχίας».

Ακολουθεί βίντεο από την εκπομπή:

Βίντεο: sigmalive