Ισόβια φυλάκιση στην παιδοκτόνο μητέρα στα κατεχόμενα

Έπειτα από δύο χρόνια το «κακουργιοδικείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία κατέληξε σήμερα στην απόφασή του και επέβαλε στην Μπιλγκέ Λόρντ, που είχε σκοτώσει τον 7χρονο γιο της, ισόβια φυλάκιση, την πιο βαριά ποινή με βάση την “νομοθεσία”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η απόφαση του «κακουργιοδικείου» λήφθηκε κατά πλειοψηφία. Θεωρήθηκε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Ο «δικαστής» ανέφερε ότι το δικαίωμα στη ζωή είναι από τα πιο βασικά και η ισόβια φυλάκιση η πιο βαριά ποινή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταδικασθείσα παιδοκτόνος μητέρα επέφερε 19 τραύματα με μαχαίρι στον 7χρονο γιο της, στο στήθος και την κοιλιά του, με το τέταρτο να ήταν το θανατηφόρο.

Η αποκάλυψη τότε του εγκλήματος και μάλιστα από τους γονείς της γυναίκας, είχε συγκλονίσει. Η 36χρονη τότε Μπιλγκέ, φαίνεται ότι είχε εκνευριστεί με μια ανάρτηση του εν διαστάσει «αστυνομικού» συζύγου της και μαχαίρωσε τον 7χρονο γιο της ενώ κοιμόταν το βράδυ της 26ης Μαϊου και όταν το πρωί της επόμενης κατάλαβε ότι δεν είχε ακόμη ξεψυχήσει τον μαχαίρωσε ξανά. Προσπάθησε την ίδια μέρα να θέσει τέρμα στη ζωή της και αφού οι γονείς της ανησύχησαν γιατί δεν απαντούσε στα τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης:
Επίσκεψη Μπορέλ: Ενημερώθηκε για τις τουρκικές προκλήσεις και επιθεώρησε με ελικόπτερο την ΑΟΖ

Αντίκρισαν την κόρη τους να κρατά αγκαλιά τον γιο της, που η ίδια είχε δολοφονήσει. Από το σοκ ο παππούς,Ταχίρ Λόρντ υπέστη καρδιακό επεισόδιο επιτόπου, μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας όπου υπέκυψε στο μοιραίο. Η Λορντ είχε αλλάξει δικηγόρο υπεράσπισης δύο φορές και είχε περάσει από ψυχολογικές εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ