Λήξη συναγερμού στο Παρίσι: Δεν εντοπίστηκε ο ένοπλος

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, το μεσημέρι της Τρίτης, έπειτα από τηλεφώνημα ότι κυκλοφορεί ένοπλος σε εμπορικό κέντρο.

Μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ύποπτος, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Parisien η οποία γράφει ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση. Οι αστυνομικοί χτένισαν την περιοχή «La Defense» αναζητώντας τον ένοπλο,.

Νωρίτερα, το εμπορικό κέντρο, το οποίο στεγάζει περίπου 230 καταστήματα στην περιοχή των δυτικών προαστίων του Παρισιού, Hauts-de-Seine, εκκενώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Παρισιού.

Βίντεο από την εκκένωση:

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, πολλοί υπάλληλοι του εμπορικού κέντρου ταμπουρώθηκαν στο χώρο εργασίας τους. Οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Ως «μέτρο ασφαλείας» έκλεισαν προσωρινά οι σταθμοί του μετρό στην περιοχή La Défense, όπως γράφει η εφημερίδα Le Figaro.

Πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζουν ότι ο ένοπλος μπορεί να είναι οπλισμένος με καλάσνικοφ με τις επίλεκτες δυνάμεις της χώρας να μεταβαίνουν στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:
Θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της ΤΑ, συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ και Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien», ένας υπάλληλος του εμπορικού κέντρου τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού για να αναφέρει ότι είδε έναν ύποπτο άνδρα να κραδαίνει όπλο. Έκλεισαν τα σχολεία γύρω από το εμπορικό κέντρο στην περιοχή «La Defense».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, o ένοπλος άνδρας εθεάθη κοντά σε ξενοδοχείο. Η Εισαγγελία της Νάντης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις.

Πηγή: protothema