ΠΣΕΜ: Ζητά αναβολή της συνεδρίας της Επ.Παιδείας για τροποποίησης των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων

Την αναβολή της αυριανής συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία θα συζητήσει το θέμα της τροποποίησης των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων ζητά η ΠΣΕΜ, η οποία θεωρεί ότι πρέπει να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση πριν πάει η τροποποίηση στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι η σημερινή πρόσκληση για συζήτηση αύριο, 5 Ιουνίου, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το θέμα «αφήνει ερωτήματα» και διερωτάται «γιατί δεν δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος για να μελετηθεί η τροποποίηση, αλλά και να γίνει διαβούλευση με τους φορείς, πριν πάει στη Βουλή η τροποποίηση».

Εξάλλου, υπογραμμίζει ότι διαφωνεί «κάθετα με τη συγκεκριμένη τροποποίηση», ενώ διερωτάται «γιατί να πρέπει να γίνει τροποποίηση κανονισμών: για να μπορεί να αποφασίζει ο Υπουργός Παιδείας πότε θα ανοίξουν, πότε θα κλείσουν τα σχολεία και πως θα αξιολογηθούν οι μαθητές;».

Διαβάστε επίσης:
Αντίδραση εκπαιδευτικών οργανώσεων σε κατάθεση τροποποιητικού νομοσχεδίου από Υπ.Παιδείας

«Σε περίπτωση πανδημίας ή παρόμοιας κατάστασης, ούτως ή άλλως, ο Υπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να πάρουν μια κατεπείγουσα απόφαση, που αφορά τα πιο πάνω με διάταγμα, όπως και έγινε τον Μάρτιο, με την εξάπλωση της πανδημίας. Θεωρούμε ότι αυτή η τροποποίηση των κανονισμών είναι αντιδημοκρατική και δεν πρέπει να ψηφιστεί», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Πηγή: ΚΥΠΕ