Σε λειτουργία νέος εξοπλισμός της DP World Limassol στο λιμάνι Λεμεσού

 Οκτώ καινούργιους ανυψωτές και ένας υπερσύγχρονος τροχοφόρος φορτωτής προστέθηκαν πρόσφατα στον εξοπλισμό του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων, της DP World Limassol, στο λιμάνι Λεμεσού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, “στο πλαίσιο της διαχρονικής δέσμευσής της για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του λιμανιού Λεμεσού, η DP World Limassol προέβη στην αγορά καινούριου εξοπλισμού, με στόχο την αύξηση του όγκου διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και της βελτίωσης της αποδοτικότητας».

Σημειώνεται ότι, παρά τις προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην επενδυτική στρατηγική της, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ναυτιλιακού τομέα και στην οικοδόμηση μίας ανθεκτικής αλυσίδας εφοδιασμού στην Κύπρο.

Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας, προστίθεται, περιλαμβάνουν την αγορά οκτώ καινούριων ανυψωτών και ενός υπερσύγχρονου τροχοφόρου φορτωτή. Οι δε δύο από τους ανυψωτές είναι ηλεκτρικοί, με ικανότητα φόρτωσης 2,5 τόνων και 3,5 τόνων αντίστοιχα, ενώ δύο λειτουργούν με υγραέριο και έχουν ικανότητα φόρτωσης 2,5 και 3,5 τόνων ο καθένας. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην απόκτηση τεσσάρων νέων πετρελαιοκίνητων ανυψωτών με ικανότητα φόρτωσης δύο φορτίων εφτά τόνων, ενός φορτίου 14 τόνων και ενός φορτίου 20 τόνων αντίστοιχα.

Όπως υπογραμμίζει η DP World Limassol, η προσθήκη νέου εξοπλισμού, αποτελεί σημαντικό βήμα προς τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του λιμανιού και ενισχύει την ανθεκτικότητα, την παραγωγικότητα και την ασφάλεια των εργασιών στο Τερματικό Πολλαπλών Χρήσεων, συμβάλλοντας την ίδια ώρα στις προσπάθειες της εταιρείας για μείωση των ρύπων από τις δραστηριότητες της

«Από την ανάληψη της διαχείρισης του τερματικού, η DP World Limassol έχει προβεί σε μια σειρά από στοχευμένες επενδύσεις οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά στην αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού – απέκτησε, μεταξύ άλλων, υπερσύγχρονους κινητούς λιμενικούς γερανούς και τροχοφόρους φορτωτές – καταφέρνοντας να μειώσει τον χρόνο εξυπηρέτησης των σκαφών, να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και να βελτιώσει τα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών της», προστίθεται.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, ανέφερε ότι «η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από διάφορες προκλήσεις συνεπώς, οι καινούριες επενδύσεις ενισχύουν την εμπιστοσύνη της αγοράς και βοηθούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας». Την ίδια ώρα, συνεχίζει, «ο νέος εξοπλισμός που έχουμε αποκτήσει, συμβάλλει στην προσπάθεια της Εταιρείας μας να διασφαλίσει την κανονική ροή του εμπορίου και τη μεταφορά βασικών αγαθών, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο».

Διαβάστε επίσης:
Ανήλικος οδηγούσε φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο

«H DP World Limassol θα συνεχίσει να επενδύει, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και στην αυτοματοποίηση των εργασιών της, φέρνοντας το λιμάνι Λεμεσού πιο κοντά στους στόχους του και ιδιαίτερα στην καθιέρωσή του σε κύριο λιμένα επιλογής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», προσθέτει ο κ.Abdulla, και σημειώνει ότι οι επενδύσεις θα συνεχιστούν καθώς αναμένεται άφιξη επιπρόσθετου εξοπλισμού μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Πηγή: ΚΥΠΕ