Στη ”βουλή” το σκάνδαλο με το ιδιωτικό τζετ

Το σκάνδαλο με το ιδιωτικό τζετ και η αντικατάσταση του “υπουργού τουρισμού και περιβάλλοντος” Ουνάλ Ουστέρ από τον Κουτλού Εβρέν συζητήθηκε σήμερα στη “βουλή” στα κατεχόμενα. Ο Ουστέρ επικρίνεται γιατί επιβάτες ιδιωτικού τζετ έφτασαν στα κατεχόμενα και διέμεναν σε ξενοδοχείο το οποίο δεν είχε οριστεί ξενοδοχείο για καραντίνα λόγω πανδημίας, παραβιάζοντας τα μέτρ ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ολόκληρο το “υπουργικό” φέρει ευθύνη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο “πρωθυπουργός” Ερσίν Τατάρ είπε πως η “χώρα” είναι αντιμέτωπη με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα στην ατζέντα, όπως το δεύτερο οικονομικό πακέτο . Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός της κρίσης του ιδιωτικού τζετ όμως τόνισε πως η “κυβέρνηση” δούλεψε σκληρά και με επιτυχία για αντιμετώπιση της πανδημίας και το γεγονός του τζετ επισκίασε όλη την δουλειά. Είπε επίσης πως αναμένεται η έκθεση του “επιτρόπου διοίκησης” για το συμβάν και πως η “αστυνομική” έρευνα θα παρουσιαστεί στη “βουλή”.

Σύμφωνα με τον “πρωθυπουργό” οι επιβάτες του τζετ ήρθαν για να την επένδυση στη μαρίνα της κατεχόμενης Λαπήθου αλλά δεν υπήρξε καμία τέτοια επίσκεψη στην περιοχή και ότι έχει το δικαίωμα ως “πρωθυπουργός” να αντικαταστήσει οποιονδήποτε “υπουργό”.

Ο αναπληρωτής “πρωθυπουργός” Κουντρέντ Οζερσάϊ είπε πως πρέπει να αναμένεται η έρευνα της “αστυνομίας” για τα επόμενα βήματα. Προκαταρκτικά, είπε, το “τμήμα τελωνείων” δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους στο τζετ και τους επιβάτες. Είπε εξάλλου ότι αύριο θα αξιολογηθεί η κατάσταση και ίσως ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για είσοδο στο ψευδοκράτος από την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:
Προτάσεις για αλλαγή του περί στοιχημάτων Νόμου στην Επ.Οικονομικών

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρτ Ντενκτάς είπε ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική “αστυνομική” έρευνα δεν υπάρχουν στοιχεία από την κάμερα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν οι επενδυτές και το οποίο δεν ήταν ξενοδοχείο καραντίνας και ότι φαίνεται πως αυτοί έφυγαν από το υποστατικό τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ