Συμμετοχή Astrobank στο κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίου νέων στεγαστικών

Τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχέδιο για επιδότηση επιτοκίου νέων στεγαστικών δανείων, ανακοίνωσε η Astrobank.

To σχέδιο προνοεί δάνεια μέχρι €300.000 με επιδότηση επιτοκίου κατά 1,50% για τα πρώτα 4 χρόνια.

«Η απόφαση της Τράπεζας έρχεται σε συνέχεια των μέτρων και των πρωτοβουλιών που πήρε τους προηγούμενους μήνες, αναγνωρίζοντας τόσο τις ανάγκες στήριξης που υπάρχουν στην αγορά όσο και την ανάγκη για προστασία της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου» αναφέρει η Astrobank σε σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, το σχέδιο αφορά στεγαστικά δάνεια για αγορά/ ανέγερση πρώτης κατοικίας για ιδιοκατοίκηση ύψους μέχρι και €300.000. Το ανώτατο περιθώριο επιτοκίου ορίζεται στο 2,25% (6M Euribor με κατώφλι το μηδέν (0) + 2,25% ), ενώ η Τράπεζα, αναλόγως του προφίλ του δανείου, θα δανείζει με επιτόκιο από 1,75%. Από το συνολικό επιτόκιο, η κυπριακή Κυβέρνηση θα επιχορηγεί το 1,50% για τα πρώτα 4 χρόνια του δανείου.

Δικαιούχοι για ένταξη στο Σχέδιο είναι αυτοί που η αίτηση τους για επιδότηση νέου στεγαστικού δανείου θα εγκριθεί από την 01/03/2020 μέχρι και την 31/12/2020, νοουμένου ότι έχουν κατά τη δεδομένη στιγμή ρυθμισμένες τις φορολογικές οφειλές τους προς το Κράτος. Από το Σχέδιο εξαιρούνται αυτοί οι οποίοι επωφελούνται από άλλα ειδικά σχέδια της κυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ