Συσκέψεις και ζυμώσεις στην «κυβέρνηση» για το μέλλον της μετά την «κρίση του ιδιωτικού τζετ»

Διαδοχικές συσκέψεις των κομματικών τους οργάνων πραγματοποιούν οι εταίροι στην «συγκυβέρνηση», ενώ συνεχίζεται η αντιπολίτευση εξακολουθεί να ζητεί την παραίτηση της «κυβέρνησης» με αφορμή το «σκάνδαλο με το ιδιωτικό τζετ».

Αυτή την ώρα συνεδριάζει για δεύτερη φορά σε δύο μέρες η κεντρική επιτροπή του Κόμματος του Λαού, από το οποίο προέρχεται ο Κουντρέτ Οζερσάι και άλλοι δύο «υπουργοί» στην «κυβέρνηση». Το πρωί η ολομέλεια της «βουλής» άργησε να ξεκινήσει περισσότερο από δύο ώρες καθώς συνεδριάζει η «κοινοβουλευτική ομάδα» του κόμματος Εθνικής Ενότητας υπό τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είχε και χθες το βράδυ – μετά τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του – διάφορες συναντήσεις.

Η Γενί Ντουζέν έγραψε ότι στη χθεσινή συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του ΚΕΕ συζητήθηκε το να αντικατασταθεί ο «υπουργός τουρισμού», Ουνάλ Ουστέλ από άλλο άτομο, «βουλευτή» του κόμματος από την «επαρχία» Κερύνειας και πάλι. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, μερίδα του ΚΕΕ και ο ίδιος ο κ. Ουστέλ θέτει θέμα παραίτησης και των άλλων εμπλεκόμενων «υπουργών υγείας και συγκοινωνιών» στην υπόθεση με το ιδιωτικό τζετ, με τον πρώτο να προέρχεται επίσης από το ΚΕΕ και τον δεύτερο από το Κόμμα του Λαού. Να σημειωθεί ότι τόσο ο Ουνάλ Ουστέλ, όσο και ο Αλί Πιλλί, «υπουργός υγείας», είναι παλιά κομματικά στελέχη και πολιτικοί στο χώρο του ΚΕΕ.

Όταν τελικά άρχισε η συνεδρία της «βουλής» σήμερα, ο «υπουργός τουρισμού» δέχθηκε και πάλι τα πυρά της αντιπολίτευσης και απαντώντας είπε ότι δεν υπάρχει τίποτε για το οποίο δεν είναι σε θέση να απαντήσει και διερωτήθηκε τι φταίει αυτός εάν το ξενοδοχείο Μέριτ, στο οποίο στάληκαν οι επιβαίνοντες στον ιδιωτικό τζετ, δεν είναι ξενοδοχείο καραντίνα.

Το «υπουργείο τουρισμού», συνέχισε, δεν είναι το αρμόδιο για την άδεια προσγείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους και εάν υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια πάλι δεν φταίει αυτός. «Εάν το ξενοδοχείο Μέριτ δεν είναι ξενοδοχείο καραντίνας, δεν φταίω εγώ». Μπορεί να εξηγήσει τα πάντα, είπε ο κ. Ουστέλ λέγοντας «μην μας μπερδεύετε με άλλα κόμματα, εμείς είμαστε το ΚΕΕ. Εγώ δεν είπα ψέματα. Το ποιος λέει ψέματα το ξέρει ο κόσμος».

Ο ίδιος, συνέχισε, είναι ο «υπουργός τουρισμού» και υπεύθυνος για επενδύσεις στον τομέα αυτό και γι’ αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει η «χώρα» τη δύσκολη περίοδο που διανύει οικονομικά. Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι δεν συνάντησε αυτούς τους ανθρώπους και του λέχθηκε ότι αυτοί θα επιθεωρούσαν την περιοχή της επένδυσης στην οποία θα προέβαιναν (στην κατεχόμενη Λάπηθο) γι’ αυτό και πήρε την πρόταση στο «υπουργικό συμβούλιο». «Δεν ξέρω τι έκαναν», είπε.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επέκρινε την «κυβέρνηση» και το τι συμβαίνει τις τελευταίες δύο ημέρες με τον πρόεδρο του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί να δηλώνει ότι «εδώ υπάρχει μια βρωμιά και σας λέμε απομακρύνετέ την».

«Θα πάρετε κεφάλια, θα δώσετε κεφάλια, ούτε σε αυτό μπορείτε να συμφωνήσετε. Ενώ η χώρα έχει τόσο προβλήματα ο καβγάς ανάμεσά σας δεν ενδιαφέρει κανέναν», πρόσθεσε ο κ. Αρικλί ο οποίος, σύμφωνα με δήλωσή του νωρίτερα, διέψευσε σενάρια που έφερναν το κόμμα του να συμμετέχει σε μια «κυβέρνηση» με το ΚΕΕ εφόσον το Κόμμα του Λαού αποχωρήσει. Εμείς θα στηρίξουμε μόνο μια «υπηρεσιακή κυβέρνηση» που θα οδηγήσει σε «εκλογές», πρόσθεσε.

Αστυνομική έρευνα

Στο μεταξύ η «αστυνομία» συνεχίζει, σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, την έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστηκαν οι αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» για τα μέτρα ασφαλείας στην περίπτωση του ιδιωτικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, η «αστυνομία» μετέβη σήμερα στην «πολιτική αεροπορία» για να διερευνήσει την διαρροή στον Τύπο των ταυτοτήτων των επιβατών και αυτά τα 12 άτομα από ποια πύλη του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου μπήκαν και βγήκαν. Πήραν μαρτυρίες από άτομα στο «τελωνείο» επίσης ενώ χθες η έρευνα είχε επίκεντρο το ξενοδοχείο Μέριτ στο οποίο είχαν μεταφερθεί για να μείνουν τα 12 αυτά άτομα.

Διαβάστε επίσης:
Επιτυχημένη η 1η προβολή drive-in σινεμά του θεάτρου Ριάλτο

Έρευνα για το θέμα ζήτησε από την «επίτροπο διοικήσεως» σήμερα και το ΚΚΔ. Στην ανακοίνωση του κόμματος γίνεται λόγος για 13 – και όχι 12 – άτομα που ήρθαν με ειδική άδεια με το ιδιωτικό τζετ και σημειώνεται ότι παραβιάστηκαν αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» για τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ