Τρομακτική κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία (Βίντεο)

Πολλοί άνθρωποι έχουν φοβίες σχετικά με τις γέφυρες και αυτό το συγκλονιστικό video δείχνει ξεκάθαρα το γιατί. Ευτυχώς κανείς δεν σκοτώθηκε σε αυτή τη δραματική κατάρρευση, αλλά δύο άτομα επιβαίνοντες στο φορτηγό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς.

Η κατάρρευση σημειώθηκε την Κυριακή στο Uttarakhand, ένα κράτος στη βόρεια Ινδία που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα της Κίνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Times Now News, ένα φορτηγό με επίπεδη καρότσα που μεταφέρει ένα βαρύ εκσκαφέα προσπάθησε να διασχίσει τη γέφυρα στο δρόμο Dhapa-Milam, στην κοιλάδα Lilam Johar. Η περιοχή βρίσκεται βαθιά στα Ιμαλάια και είναι αραιοκατοικημένη, με τους ντόπιους να έρχονται γρήγορα στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον οδηγό αλλά και τον συνεπιβάτη στο φορτηγό.

Δεν έγινε σαφής η απόσταση από την οποία έπεσε το φορτηγό. Το video ξεκινά με το φορτηγό να μπαίνει αργά στη γέφυρα, μεταφέροντας το βαρύ μηχάνημα και με ένα άτομο να περπατά λίγο πιο πίσω. Η γέφυρα ταλαντεύεται αισθητά όσο το φορτηγό κινείται, όλα φαίνονται καλά μέχρι να υποχωρήσει ξαφνικά η αριστερή πλευρά της γέφυρας. Η ακριβής αστοχία είναι ακόμη άγνωστη, αλλά φαίνεται το φορτηγό να γλιστρά από αυτή την πλευρά πριν η γέφυρα κοπεί σχεδόν στη μέση.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το φαράγγι. Το φορτηγό φαίνεται ότι έπεσε από μεγάλη απόσταση. Το εκπληκτικό είναι πως παρέμεινε όρθιο στην κατεστραμμένη γέφυρα, αν και αποσπάστηκε από την καρότσα του το φορτίο που μετέφερε. Μια γρήγορη ματιά στο κάτω μέρος του φαραγγιού αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη ήταν η πτώση του οχήματος.

Το φορτηγό μετέφερε υλικό για χρήση σε έργο κατασκευής δρόμου 65 χιλιομέτρων, που συνδέει τη μικρή πόλη Milam με περιοχές κοντά στα σύνορα της Κίνας. Μια καταστροφή γέφυρας όπως αυτή δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί, αλλά σίγουρα οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερες…

Πηγή: newsauto.gr