ΥΠΑΜ και ΠΣΕΜ: Συζήτησαν το θέμα της κατάταξης και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας

Το θέμα της κατάταξης και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, συζήτησαν ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης και αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, σε χθεσινή τους συνάντηση.

Το Υπουργείο Άμυνας, σε δημοσίευση του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook γράφει ότι η συνάντηση με την ΠΣΕΜ ήταν εποικοδομητική και παραγωγική. «Οι μαθητές και αυριανοί εθνοφρουροί ενημερώθηκαν για τις αλλαγές στην κατάταξη της 2020 ΕΣΣΟ και για τις ρυθμίσεις που έγιναν για να μην επηρεαστούν ούτε οι τελικές εξετάσεις, ούτε η ένταξή τους στην ΕΦ. Η ΠΣΕΜ απ’ την πλευρά της ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρωτοβουλία», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ, σε σημερινή ανακοίνωση της, αναφέρει ότι κατά την συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του ανέφεραν το θέμα που προκύπτει με τις αποφοιτήσεις των τελειόφοιτων. «Με βάση τα διατάγματα μετά την 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να γίνουν αποφοιτήσεις και αυτή την περίοδο τα αγόρια τελειόφοιτοι θα βρίσκονται στο στρατό. Ο Υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσουν να διευθετήσουν το θέμα ούτως ώστε όλοι οι τελειόφοιτοι να μπορούν να παρευρεθούν στις αποφοιτήσεις τους», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ ζήτησε να διευθετηθεί το θέμα με τα αγόρια που θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια τη χρονιά 2021-2022. «Δεδομένου ότι η κατάταξη ξεκινά μια βδομάδα μετά και άρα μεταφέρεται για μια βδομάδα μετά και η απόλυση τον Σεπτέμβριο του 2021 προκύπτει πρόβλημα για τους στρατιώτες που θα πρέπει να ξεκινήσουν μαθήματα στα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο. Για τέτοιες περιπτώσεις ο Υπουργός Άμυνας μας διαβεβαίωσε ότι αν παρουσιάσουν έγγραφο από το πανεπιστήμιο οι στρατιώτες θα μπορούν να πάρουν σχετική άδεια για να διευθετήσουν τα ζητήματα που έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Άμυνας που μας κάλεσε στη συνάντηση να πούμε τις απόψεις μας», σημειώνει.

Η ΠΣΕΜ καλεί όλους τους τελειόφοιτους να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων για την κατάταξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ