Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Έκτακτη σύσκεψη και αποφάσεις για νέα μέτρα

Η ανακοίνωση των 13 κρουσμάτων το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε καμπανάκι κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας.

Ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου με μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας, κατά την οποία, όπως φαίνεται «κλείδωσαν» τα πρώτα μέτρα. Τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν την Παρασκευή στο Προεδρικό, κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένεται να ανακοινωθούν την ίδια μέρα από τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο μέτρο, είναι το αναμενόμενο και αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως οι υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα και θα αφορά πλέον την υποχρεωτική χρήση μάσκας όχι μόνο από τους εργαζόμενους, αλλά και από το κοινό.

Τα υπόλοιπα μέτρα θα έχουν να κάνουν με τους ελέγχους, τόσο της Αστυνομίας όσο και των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Σ’ ότι αφορά στη Λεμεσό, για την οποία υπάρχει η μεγαλύτερη ανησυχία, η επιδημιολογική ομάδα αναμένει τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων για να έχει πληρέστερη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα. Προς το παρόν το ενδεχομένο τοπικού lockdown δεν είναι στα πλάνα.

Διαβάστε επίσης:
Υπ.Εργασίας: Αυτά είναι τα Ειδικά Σχέδια για τουριστική βιομηχανία και ανέργους

Μέχρι στιγμής συνεχίζονται ανά το παγκύπριο οι εντατικοί έλεγχοι σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης και να ανακοπεί η φόρα της πανδημίας, ενώ τονίζεται ότι το κλειδί είναι η ευσυνειδησία των πολιτών.