Διασώθηκε ο δύτης στον Ακάμα (Εικόνες)

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 33χρονου δύτη που αγνοείτο στον Ακάμα και για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση.

Σε ανακοίνωση του το ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι «την 25η Ιουλίου 2020 και ώρα 14:39, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο δύτη στη θαλάσσια περιοχή Κάβο Αρναούτη, στον Ακάμα και ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» κινητοποιώντας σκάφος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, του ΓΕΕΦ, καθώς και εξειδικευμένους νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων».

Παράλληλα αναφέρει ότι «στις 16:45, ο αγνοούμενος δύτης εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της 460ΜΕΔ σε καλή κατάσταση, 1,5 ΝΜ από το Κάβο Αρναούτη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου».

Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό το ΚΣΕΔ καλεί για άλλη μια φορά τους δύτες να τηρούν τη σχετική νομοθεσία και να εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα. Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι ότι πρέπει να καταδύονται, τουλάχιστον ανά ζεύγη και όταν η κατάσταση της θάλασσας το επιτρέπει.

Πηγή: reporter.com.cy