Δήμος Πόλης Χρυσοχούς: Σε εξωραϊσμό των αρχαιολογικών χώρων

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς τροχιοδρομεί τις διαδικασίες εξωραϊσμού των αρχαιολογικών χώρων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση τη Δευτέρα ενώπιον της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια αναμένεται και η πρόσληψη έξι εργατών και ενός αρχαιολόγου. Όπως ανέφερε, εδώ και 40 έτη οι αρχαιολογικοί χώροι είναι εγκαταλελειμμένοι και έτσι γίνονται διαδικασίες για τον εξωραϊσμό και την αναβάθμισή τους με στόχο να γίνουν προσβάσιμοι στο κοινό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος σημείωσε, πως η Πόλη Χρυσοχούς διαθέτει διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, τέσσερα σημεία τα οποία ενοποιούνται, και ένα μεγάλο τμήμα 60-70 σκαλών προς τα δεξιά του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, που έχει απαλλοτριωθεί

Επιπρόσθετα ανέφερε πως ανασκαφές στο χώρο διενεργούσε πριν 40 χρόνια αποστολή του Πανεπιστημίου Bristol της Αμερικής. Είπε ακόμη πως ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις που εκκρεμούσαν, την ευθύνη της επίβλεψης έχει αναλάβει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, που προηγουμένως είχε η αποστολή του Πανεπιστημίου της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης:
Ο S&P επιβεβαιώνει την πιστοληπτική ικανότητα της RCB Bank BB-/B με σταθερή προοπτική

Στόχος μας, συνέχισε, είναι η αναβάθμιση του χώρου, σημειώνοντας πως το έργο κόστους 1,2 εκατ. ευρώ, έχει ανατεθεί σε μελετητές, για σχεδιασμό με σκοπό τη συντήρηση τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ