Εκλογές ΗΠΑ: Ο Ομπάμα φοράει τη μάσκα του και βρίσκεται στο πλευρό του Μπάιντεν

Στο πλευρό του «φίλου» του και αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, που δίνει τη μάχη των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε σημερινή του ανάρτηση στο twitter, ο Ομπάμα δημοσιοποίησε αποσπάσματα βίντεο που θα προβληθεί αύριο. Σε αυτό, ο ίδιος αλλά και ο Μπάιντεν, έχουν συνομιλία εξ αποστάσεως στο ίδιο δωμάτιο, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Νωρίτερα, οι δύο πολιτικοί φαίνονται να φορούν τις μάσκες τους, ενώ πηγαίνουν στον χώρο. «Τίποτα καλύτερο από μία συζήτηση με τον φίλο μου Τζο» γράφει ο Ομπάμα.

«Θα μπορούσες να φανταστείς, όταν ήσουν πρόεδρος ότι απλά θα έλεγες: “Δεν είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι υπεύθυνος;”», λέει ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στην πανδημία. «Δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις λέξεις όταν ήμασταν στην εξουσία», απαντάει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ προσθέτει ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε τον Μπάιντεν ως αντιπρόεδρο είναι μεταξύ άλλων η ικανότητά του να συνδεθεί με τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός – Ελλάδα: 32 νέα κρούσματα – Τα 14 «εισαγόμενα»

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που αποχώρησε από την εξουσία τον Ιανουάριο του 2017, με τη δημοτικότητά του στο ζενίθ, μετρά περισσότερους από 120 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter. Ο Τζο Μπάιντεν έχει λίγους παραπάνω από 7 εκατομμύρια.

Πηγή: protothema