Έκτακτο εκλογικό συνέδριο του κόμματος Αναγέννησης στα κατεχόμενα

Έκτακτο εκλογικό συνέδριο θα πραγματοποιήσει το κόμμα Αναγέννησης με τον πρόεδρό του Ερχάν Αρικλί να έχει προτείνει αρχικά ως ημερομηνίας την 19η Ιουλίου. Αν αυτή η ημερομηνία δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο ανώτατο κομματικό όργανο που είναι η «κομματική βουλή» τότε η εναλλακτική είναι η 2α Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, ο Ερχάν Αρικλί θα είναι πιθανότατα και πάλι υποψήφιος πρόεδρος. Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει απόφαση του κόμματος να κατέβει στις «προεδρικές εκλογές» με υποψήφιο τον κ. Αρικλί ο οποίος κάλεσε δημόσια τους Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι σε συνεργασία ενόψει «προεδρικών» για έναν κοινό υποψήφιο της δεξιάς.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Αρικλί σημείωσε ότι το συνέδριο αρχικά έπρεπε να γινόταν στις 31 Μαρτίου, υπενθύμισε ότι ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των «προεδρικών» εντός Αυγούστου και υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αναμένεται δεύτερο κύμα πανδημίας. Γι’ αυτό θέλει να ανανεωθεί η εντολή από τα μέλη του κόμματος προς την ηγεσία, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ