Κακοποίηση 19μηνου βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε σήμερα ο 26χρονος Ε/κ και η 24χρονη αλλοδαπή, με την υπόθεση κακοποποίησης του 19μηνου αγοριού τους να καταχωρείται για εκδίκαση στις 22 Ιουλίου, ενώ στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και η δίδυμη αδελφή της μητέρας.

Συνολικά εναντίον των τριών θα απαγγελθούν 12 κατηγορίες για τρεις υποθέσεις που σχετίζονται και με προηγούμενες καταγγελίες που έγιναν από την μητέρα και την γιαγιά του 26χρονου και που αφορούν στα αδικήματα της έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο, βία στην οικογένεια, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και κακόβουλη ζημιά. Η αδελφή της μητέρας κατηγορείται μόνο για το αδίκημα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης σε βάρος των συγγενών του 26χρονου.

Σε ισχύ βρίσκεται προσωρινό διάταγμα που απαγορεύει στους γονείς να δουν ή να επικοινωνήσουν με το αγοράκι καθώς και διάταγμα που τους απαγορεύει να πλησιάσουν την μητέρα και τη γιαγιά του 26χρονου. Οι κατηγορούμενοι αιτήθηκαν νομική αρωγή και το δικαστήριο ζήτησε όπως ετοιμαστούν κοινωνικοοικονομικές εκθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας.

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ στις 15 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποίαν θα επανεξεταστεί το διάταγμα, η 24χρονη αναμένεται να ζητήσει όπως βλέπει το παιδί στην παρουσία λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας.

Υπενθυμίζεται ότι την κακοποίηση του παιδιού είχε διαπιστώσει λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας όταν κλήθηκε στην Αστυνομία, όπου η 24χρονη είχε συλληφθεί σε σχέση με υπόθεση που καταγγέλθηκε από τη γιαγιά του 26χρονου, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Διαβάστε επίσης:
Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών για τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για χρήση γαντιών

Το αγοράκι εξετάστηκε από δυο ιατροδικαστές και παιδοχειρούργο, όπου διαπιστώθηκε πως έφερε εκχυμώσεις, μικροεκδορές, κτυπήματα και δερματικές αλλοιώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος του λόγω της παραμέλησης, τραύματα που έγιναν σε διαφορετικές ημερομηνίες, σε περίοδο περίπου 20 ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ