Μείωση τελών Αποκομιδής Σκυβάλων και αδειών λειτουργίας για επιχειρήσεις από Δήμο Λακατάμιας

Στην απόφαση για μειώσεις στα τέλη Αποκομιδής Σκυβάλων και στις Άδειες Λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα δημοτικά του όρια και επηρεάστηκαν από την πανδημία COVID-19, κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση ο Δήμος Λακατάμιας αναφέρει ότι θα γίνουν μειώσεις της τάξης του 34%, 24%, 19% και 14%, ανάλογα με την περίοδο που είχαν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, βάσει των διαταγμάτων της Κυβέρνησης.

Εξάλλου, ο Δήμος Λακατάμιας, στο πλαίσιο στήριξης του πολιτισμού, ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Αμφιθεάτρου και της Δημοτικής Αίθουσας Εκθέσεων, σε καλλιτέχνες για προβολή και παραγωγή πολιτιστικών δράσεων, με στόχο τη στήριξη τους, λόγω της πανδημίας. «Η προσφορά αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε καλλιτέχνες με δράσεις πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου και όχι για εμπορικούς σκοπούς», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: Μείωση κατά 62% της θνησιμότητας από την ρεμδεσιβίρη

Ο Δήμος Λακατάμιας αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν και δεν θα υπόκεινται σε φόρο θεάματος και προσθέτει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλλουν τα λειτουργικά έξοδα και θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας του χώρου, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που απορρέουν από τα μέχρι στιγμής Διατάγματα και οδηγίες των αρμοδίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ