Ν.Κορέα: 4.000 μέλη της εκκλησίας δηλώνουν δωρεά πλάσματος αξίας 83 δισεκατομμυρίων δολαρίων για θεραπεία

Καθώς η Νότια Κορέα ανακοίνωσε να αναπτύξει τη θεραπεία του COVID-19 στο πλάσμα μέχρι το τέλος του έτους, η Εκκλησία του Ιησού Shincheonji, η οποία αντιπροσωπεύει το 45% όλων των ασθενών με ιούς δήλωσε δήλωση πλάσματος για τη θεραπεία.

Εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 83 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια θρησκευτική ομάδα με έδρα τη Νότια Κορέα με το όνομα Shincheonji Church of Jesus είπε ότι πάνω από 4.000 μέλη της εκκλησίας που ανακτήθηκαν από το COVID-19 είναι πρόθυμα να δωρίσουν πλάσμα για την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας στις 23 Ιουνίου.

Το ποσό του αίματος θα είναι περίπου 83 δισεκατομμύρια δολάρια αν οι 4.000 ασθενείς δωρίσουν 500 ml ξεχωριστά, σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι δύσκολο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη ενός φαρμάκου για το COVID-19 με μόνο 200 ασθενείς που έχουν αναρρώσει και εξέφρασαν τη βούλησή τους να δώσουν αίμα. Η μαζική δωρεά από τους ασθενείς που έχουν αναρρωθεί στην Εκκλησία Shincheonji θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης αίματος για έρευνα», δήλωσε αξιωματούχος της Green Cross Pharma, μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας στη Νότια Κορέα.

Η θεραπεία με πλάσμα μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα αλλά είναι δύσκολο να παραχθεί μαζικά. Παρόλο που η υγειονομική αρχή της Κορέας είπε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 130 έως 200 άτομα πλάσματος για την ανάπτυξη της θεραπείας, το πλάσμα περίπου 200 ανακτημένων ασθενών που εξέφρασαν τη δωρεά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μετά από αρκετές εξετάσεις για να δουν αν είναι κατάλληλο να αναπτυχθεί Η μεταχείριση. Με άλλα λόγια, όσο περισσότεροι δότες πλάσματος υπάρχουν, τόσο καλύτερο είναι. Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η ανάπτυξη της θεραπείας με πλάσμα για το COVID-19 θα επιταχυνθεί εάν 4.000 μέλη της Εκκλησίας Shincheonji δωρίσουν πλάσμα.

Από τις 23 Ιουνίου, ο αριθμός των ασθενών με ιού COVID-19 στη Νότια Κορέα είναι 12.400. 5.213 άτομα, που αντιπροσωπεύουν το 42% του συνόλου είναι μέλη της Εκκλησίας Shincheonji.

Τον Φεβρουάριο, το COVID-19 εξαπλώθηκε ραγδαία μεταξύ των μελών της εκκλησίας στο Daegu, μια τοπική Εκκλησία Shincheonji. Επιδείνωσε την κοινή γνώμη, οδηγώντας σε δημόσια συγγνώμη από τον κ. Man-hee Lee, τον ιδρυτή της Εκκλησίας Shincheonji.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η Εκκλησία Shincheonji μπορεί να έχει αυτήν τη δήλωση για να οδηγήσει την κοινή γνώμη ευνοϊκά, ενώ οι εισαγγελείς ερευνούν εάν η εκκλησία Daegu παρέλειψε σκόπιμα τον κατάλογο των μελών κατά τη διάρκεια της επιδημιολογικής έρευνας της κορεατικής αρχής υγείας.

Σε απάντηση σε αυτήν την άποψη, ένας αξιωματούχος της Εκκλησίας Shincheonji είπε ότι «η δήλωση έγινε εθελοντικά από τα μέλη που θέλουν να αναπτυχθεί η θεραπεία COVID-19 το συντομότερο δυνατό». «Θα ανταποκριθούμε πιστά στην έρευνα της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας της εισαγγελίας ανεξάρτητα από τη δήλωση», πρόσθεσε