Ο S&P επιβεβαιώνει την πιστοληπτική ικανότητα της RCB Bank BB-/B με σταθερή προοπτική

Tην πιστοληπτική ικανότητα της RCB Bank BB-/B με σταθερή προοπτική, επιβεβαίωσε ο Οίκος S&P Global Ratings σε ετήσια έκθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, η εν λόγω αξιολόγηση σε συνάρτηση με αυτές άλλων διεθνών οίκων αξιολόγησης εξακολουθούν να παρέχουν στην RCB Bank την υψηλότερη αξιολόγηση μεταξύ των κυπριακών τραπεζών.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως τα πλεονεκτήματα της RCB Bank, όπως η επαρκής ρευστότητα και η ισχυρή κεφαλαιοποίηση, η καλή ποιότητα των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και η κερδοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου είναι μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων στα οποία βασίστηκε η αξιολόγηση της S&P.

Ο Οίκος σημειώνει στην έκθεσή του ότι τα δυνατά αυτά πλεονεκτήματα της RCB Bank τής επιτρέπουν να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες πιέσεις μιας μακροοικονομικής ύφεσης μετά την πανδημία του COVID-19.

Διαβάστε επίσης:
Στο -2,2% ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Ιούνιο

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση σημειώνει πως η αξιολόγηση του Οίκου S&P δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση της δυνατής και σταθερής θέσης που η RCB Bank απολαμβάνει, ένας παράγοντας που αποκτά ακόμα περισσότερη σημασία, δεδομένων των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 τόσο στην κυπριακή όσο και την παγκόσμια οικονομία εν γένει.

Πηγή: ΚΥΠΕ