Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Η Τουρκία θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για ασφάλεια Αν.Μεσογείου

Η Τουρκία θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ έπειτα από την προσευχή στην Αγία Σοφία κατά την οποία συμμετείχε.

Για την Αγία Σοφία είπε ότι θα γίνουν πολύ πιο σημαντικά βήματα στο μέλλον έπειτα από το “μήνυμα πνευματικότητας” που δόθηκε, ενώ έστειλε και χαιρετίσματα, όπως είπε, στο “αδελφό τζαμί της Αγίας Σοφίας, Μεστζίτ Ακσά”.

Ο Σεντόπ είπε ότι σήμερα πραγματοποίησαν μετά από 86 χρόνια στην Αγία Σοφία την προσευχή για το μπαϊράμι. “Είναι ένας ξεχωριστός ενθουσιασμός αυτός για το έθνος μας. Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας (σε τζαμί) είναι ένα σημείο καμπής για την ιστορία μας και θα είναι. Υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι θα γίνουν πολύ πιο σημαντικά βήματα στο μέλλον έπειτα από το μήνυμα πνευματικότητας που δόθηκε με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας. Από εδώ, την Κων/πολη, στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στο αδελφό τζαμί της Αγίας Σοφίας, Μεστζίτ Ακσά”.

Για την ανατολική Μεσόγειο είπε πως η Τουρκία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο και επομένως για την Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας η ασφάλειά στην ανατολική Μεσόγειο. “Η Τουρκία είναι μια χώρα που πρωτίστως θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει εδώ όλες τις εξουσίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ