Στρίπερς βγήκαν στους δρόμους των Η.Π.Α για να διαδηλώσουν ενάντια στο ρατσισμό

Με σύνθημά τους «Καμία δικαιοσύνη, κανένας κ@^$^$##», στρίπερς ξεχύθηκαν την περασμένη Τετάρτη στους δρόμους του Πόρτλαντ στο Όρεγκον για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διακρίσεις που γίνονται βάσει χρώματος στο επάγγελμά τους στα στριπ κλαμπς της πόλης.

Τα πλακάτ που κρατούσαν μεταξύ άλλων έγραφαν φράσεις όπως «Προσλάβετε μαύρους στρίπερς, δώστε τους φιλοδώρημα» και είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν μέσω των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του George Floyd.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ακτιβιστικής ομάδας «Haymarket Pole Collective» που έκτοτε πραγματοποιείται εβδομαδιαίως και ένωσε τις φωνές των χορευτών, των djs, των bartenders και των ιδιοκτητών των κλαμπς. Οι ακτιβιστές κάνουν εκστρατεία ενάντια στην έλλειψη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών στριπ κλαμπ του Πόρτλαντ σε σχέση με την τρέχουσα πολιτική κατά των διακρίσεων, με το επιχείρημα ότι οι μαύροι χορευτές πέφτουν θύματα ρατσισμού.

Διαβάστε επίσης:
Στα ύψη ο υδράργυρος – Θα αγγίξει τους 43 βαθμούς την Κυριακή

«Τα στριπ κλαμπς λένε ότι έχουν μια συγκεκριμένη αισθητική, ή ότι είναι rock and roll κλαμπ, ή ότι ξαφνικά (όταν βλέπουν τον άλλον από κοντά) δεν πραγματοποιούν ακροάσεις τη στιγμή που το είχαν ήδη συμφωνήσει μέσω τηλεφώνου ή ζητούν φωτογραφίες εκ των προτέρων», επισημαίνουν οι ακτιβιστές. «Πρόκειται για τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό σε πολλές βιομηχανίες για να απαλλαγούν από τους μαύρους εργαζόμενους», προσθέτουν.

Στα αιτήματα για τα οποία διαδηλώνουν συμπεριλαμβάνονται η εκπαίδευση στην πολιτιστική ευαισθητοποίηση αναφορικά με το χρώμα του δέρματος, η ευαισθητοποίηση όσον αφορά στις σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά και η ίση πρόσβαση σε δουλειές και βάρδιες. «Δε ζητάμε κάτι που δεν δικαιούμαστε από τους κρατικούς, τοπικούς και ομοσπονδιακούς νόμους μας», τονίζουν.

Πηγή: marieclaire