Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος στήριξης Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο ΥΠΕΞ

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται από χθες ειδικό πρόγραμμα για στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον οργανισμό Expertise France, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το πρόγραμμα αφορά την παροχή τεχνογνωσίας, επιμόρφωσης και κατάρτισης του προσωπικού, στην βάση αντίστοιχων μοντέλων που λειτουργούν ήδη με επιτυχία σε άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. H υλοποίησή του αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για περαιτέρω ενίσχυση της νεοσύστατης Γραμματείας και του συντονιστικού της ρόλου στη διαμόρφωση και προώθηση ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνάντησης όλων των εμπλεκομένων που διεξήχθη χθες, 16 Ιουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, διαπιστώθηκε η ετοιμότητα για απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο αναμένεται πως θα αποφέρει πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη, ενισχύοντας περαιτέρω τη φωνή και το ρόλο της Κύπρου ως ενεργού και ισότιμου Κράτους Μέλους της ΕΕ.

Από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, παρουσίασε τους στόχους της Γραμματείας και αναφέρθηκε στις προσδοκίες και προοπτικές για αποκόμιση ουσιαστικού οφέλους από το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:
Δήμος Πόλης Χρυσοχούς: Σε εξωραϊσμό των αρχαιολογικών χώρων

Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι, η Expertise France είναι δημόσιος οργανισμός που λειτουργεί υπό την εποπτεία των Υπουργείων Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, με κορυφαία εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα του σχεδιασμού και της υλοποίησης έργων διεθνούς τεχνικής συνεργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ