Υπ.Γεωργίας: Εκφράζει λύπη για την ανακοίνωση του Παγκύπριου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Τη λύπη του για το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος για το θέμα του περί Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων Τροποποιητικού Νόμου, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, εκφράζει το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο, στην ανακοίνωση αυτή περιλαμβάνονται πολλές ανακρίβειες σε σχέση με τα γεγονότα που αφορούν στη διαβούλευση που προηγήθηκε για το Νομοσχέδιο, με τη συνδρομή του Επιτρόπου Εθελοντισμού, και σε σχέση με το τι ακριβώς συμφωνήθηκε με όλους τους φορείς.

«Το ΥΓΑΑΠ δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο ζήτημα αυτό και καλεί όλους τους φορείς που εμπλέκονται στα θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων να συνεργαστούν, συμβάλλοντας στην έγκριση και εφαρμογή του Νομοσχεδίου που, κατά γενική ομολογία, θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα θέματα αυτά» προστίθεται.

Ένδειξη των προθέσεων και της βούλησης του Υπουργείου για συναίνεση και συνεργασία, αποτελεί και το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις θέσεις που εξέφρασε ο Κτηνιατρικός Σύλλογος και το Κτηνιατρικό Συμβούλιο στη Βουλή, λήφθηκαν υπόψη στο τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου που έχει διαμορφωθεί, συμπληρώνεται.

Τέλος, το ΥΓΑΑΠ εκφράζει την εκτίμησή του στον κτηνιατρικό κόσμο, τον οποίο θεωρεί σημαντικό εταίρο στην προσπάθεια αυτή.

Διαβάστε επίσης:
Ασφαλής οργανωμένη παραλία στην περιοχή Αλυτζιή στη Χλώρακα

Στην ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος έκανε λόγο για ανοίκειες και επιεικώς απαράδεκτες αναφορές του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στις 2 Ιουνίου, που αφορά τις διεργασίες τροποποίησης του περί Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων Νόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ