ΥΠΑΜ: Δεν υπήρξε απόσυρση βιβλίου που εξέδωσε το ΓΕΕΦ

Εσωτερική μελέτη, κανένα αντίτυπο της οποίας δεν έχει αποσυρθεί και ουδεμία οδηγία ή πρόθεση για απόσυρση υπήρξε, αποτελεί το βιβλίο στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα που αφορούν σε έκδοση βιβλίου της Εθνικής Φρουράς.

Το βιβλίο, με τίτλο «Στρατιωτικά Διδάγματα των Επιχειρήσεων στην Κύπρο 20 Ιουλίου – 17 Αυγούστου 1974», αναφέρει το Υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, εκδόθηκε από το ΓΕΕΦ το Φεβρουάριο 2020 σε 1070 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 1050 διατέθηκαν, κατόπιν διαταγής του ΓΕΕΦ, σε Στρατόπεδα, Μονάδες και αριθμό Αξιωματικών. Τα υπόλοιπα 20 αντίτυπα παρέμειναν στο αρχείο του ΓΕΕΦ. “Τονίζεται κατηγορηματικά ότι, κανένα από τα παραπάνω αντίτυπα δεν έχει αποσυρθεί και ουδεμία οδηγία ή πρόθεση για απόσυρση υπήρξε”, προστίθεται.

Σύμφωνα με διαταγή του ΓΕΕΦ, αναφέρει το ΥΠΑΜ, η χρήση του Βιβλίου αφορά αποκλειστικά τα εν ενεργεία στελέχη της ΕΦ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και καθ’ οιονδήποτε τρόπο κοινοποίηση του περιεχομένου χωρίς τη γραπτή έγκριση του ΓΕΕΦ. Επίσης δεν δύναται να αποτελέσει πηγή βιβλιογραφίας ή αναφοράς σε οποιοδήποτε σύγγραμμα ή μελέτη, εκτός από το εσωτερικό της ΕΦ.

Διαβάστε επίσης:
Άρχισαν οι αιτήσεις για τα Ειδικά Σχέδια του Υπ.Εργασίας για τον Ιούλιο

Τέλος, αναφέρεται ότι λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το Υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι όχι μόνο δεν υπήρξε απαγόρευση ή οποιαδήποτε παρέμβασή του στο θέμα, αλλά το βιβλίο εκδόθηκε και διανεμήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί από το ΓΕΕΦ και τυγχάνει αξιοποίησης για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ