Ακιντζί: Όταν οι Τ/κ επιδεικνύουν βούληση για λύση, ανοίγουν οι πόρτες διεθνώς

Παρατηρούμε ότι όταν οι Τουρκοκύπριοι επιδεικνύουν βούληση για λύση του Κυπριακού ανοίγουν γι’ αυτούς οι πόρτες στις διεθνείς πλατφόρμες, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσίαση του βιβλίου των Καϊχάν Καράτζα και Δρ. Μεχμέτ Τσαγλάρ με τίτλο «Κύπρος: Ο οικογενειακός καβγάς της Ευρώπης», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι συζητήσεις για την Κύπρο στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο 1950-1974.

Σύμφωνα με την «Βατάν», ο κ. Ακιντζί είπε ότι μετά το δημοψήφισμα το 2004 είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προσθέτοντας ότι «κατά την περίοδο μετά τις προσπάθειες για το Σχέδιο Ανάν δεν κατέστη δυνατό να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Δεν έγιναν όλα που υποσχέθηκαν ειδικά οι θεσμοί της οι θεσμοί της Ευρώπης εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί».

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ακόμα ότι χαροποιεί το γεγονός ότι μετά το 2004 οι Τουρκοκύπριοι έχουν έστω και περιορισμένο δικαίωμα λόγου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πάρουν αυτό που δικαιούνται όχι μόνο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

«Πρέπει να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό χωρίς να απομακρυνόμαστε από την βούληση για λύση, χωρίς να βαριόμαστε, χωρίς να κουραζόμαστε. Όταν απομακρυνόμαστε από την βούληση για λύση παρατηρήσαμε ότι εδραιώνεται η εκπροσώπηση των Ελληνοκυπρίων μόνων τους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένα παράδειγμα γι’ αυτό. Αυτό δεν είναι αποδεχτό», ανάφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ