Χουριέτ: Μικροεπεισόδιο μεταξύ ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας κοντά στο Oruc Reis

Οποιαδήποτε επίθεση σε ένα τουρκικό πλοίο που ασχολείται με την έρευνες κατά μήκος της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα έχει ακριβό αντίτιμο, δήλωσε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος και σήμερα η Χουριέτ γράφει ότι προχθές μια τουρκική φρεγάτα απέτρεψε ελληνικό πολεμικό πλοίο που κινήθηκε εναντίον του Oruc Reis.

Το δημοσίευμα σημειώνει την αναφορά χθες στην επετειακή επαρχιακή συγκέντρωση του ΑΚΡ για τα 19χρονα από την ίδρυσή του στην Άγκυρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Είπαμε και προηγουμένως, ήρεμα μην επιτεθείτε στο Oruc Reis μας. Εάν το κάνετε θα πληρώσετε ψηλό τίμημα. Σήμερα έλαβαν την πρώτη τους απάντηση».

Δεν ανάφερε περισσότερα στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος, γράφει η Χουριέτ που αναφέρεται σε «παρασκήνιο» και πως προχθές ενώ το Oruc Reis εκτελούσε την εργασία του σε καθορισμένη περιοχή, η ελληνική φρεγάτα Λήμνος κινήθηκε εναντίον του τουρκικού σεισμογραφικού με αποτέλεσμα η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις που συνόδευε το Ορούτς Ρέις να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ελληνικής φρεγάτας.

Μπροστά στους απότομους ελιγμούς του Κεμάλ Ρεϊς, προστίθεται στο δημοσίευμα, η ελληνική φρεγάτα Λήμνος αναγκάστηκε να φύγει. Καθώς η ελληνική φρεγάτα έφευγε μεταξύ δύο τουρκικών πλοίων, προστίθεται, υπήρξε μια επακούμβηση μικρής κλίμακας. Η Λήμνος, αναφέρεται, πήγε αμέσως μετά για επιδιόρθωση.

Διαβάστε επίσης:
Στο -11,9% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2ο τρίμηνο 2020

Η φρεγάτα Κεμάλ Ρεϊς, αναφέρει η Χουριέτ, που δεν υπέστη καμιά ζημιά, συνέχισε το καθήκον της, ενώ η Λήμνος μετά τη διόρθωση της μικρής ζημιάς επέστρεψε χθες και πάλι στην περιοχή και συμμετείχε στην κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ