Διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό από τους Ντενκτάς και Αρικλί

Στο Κυπριακό θα λειτουργήσει με μια αντίληψη όχι για διαπραγματεύσεις «ανοικτού τέλους» αλλά «ανοικτής νοοτροπίας» δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος «πρόεδρος», Σερντάρ Ντενκτάς επισκεπτόμενος σήμερα το τ/κ επιμελητήριο εμπόρων και καταστηματαρχών.

Ο κ. Ντενκτάς, που έχει εντείνει τις επισκέψεις και τις προεκλογικές ομιλίες του καθ’ ότι είναι ο τελευταίος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ανάφερε ότι στο Κυπριακό δεν πρόκειται να δώσει υποσχέσεις που δεν θα μπορεί να τις φέρεις σε πέρας κατά την πεντάχρονη θητεία. Αυτές οι «εκλογές» είπε, δεν είναι «εκλογές» κομμάτων και να μην δει ο κόσμος τα «κόμματα» αλλά τα πρόσωπα.

Χθες ο Σερντάρ Ντενκτάς σε άλλη επίσκεψή του και αναφερόμενο στο Κυπριακό είπε ότι υπάρχει η δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, που έμεινε στο τραπέζι, όμως, έγινε αντιληπτό από όλους ότι αυτός είναι ένας δρόμος που ουδέποτε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να μεταφέρουμε την υφιστάμενη κατάσταση σε καλύτερο σημείο για να μπορέσουμε να μπούμε εντός του διεθνούς δικαίου, είπε τασσόμενος υπέρ μιας πρωτοβουλίας να κάνουν του εαυτούς τους αποδεκτούς στον κόσμο και «ο καλύτερος δρόμος γι’ αυτό είναι να προσφύγουμε στον δρόμο της δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) και επίσης υποψήφιος «πρόεδρος», Ερχάν Αρικλί ζήτησε από όλους να μην πιστεύουν σε όσους τους λένε «το παραμύθι της ομοσπονδίας εδώ και 46 χρόνια». Μιλώντας σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στα χωριά Γερόλακκος και Σκυλλούρα, ο κ. Αρικλί τους ζήτησε να δώσουν μια ευκαιρία σε όσους πιστεύουν στην «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. «Τι θα χάσετε;»

Διαβάστε επίσης:
Προκαλεί ο Ακάρ: Η ελληνική αντι-NAVTEX παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας

Επικρίνοντας τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Ερχάν Αρικλί ανέφερε: «Μετά το φιάσκο του Κραν Μοντάνα μήπως δεν είπες ότι ‘αυτό ήταν η τελευταία δοκιμή της δικής μου γενιάς, δεν τα καταφέραμε’; Τώρα τι έγινε και ζητάς άλλη μια ευκαιρία για μια νέα δοκιμή;»

Πηγή: ΚΥΠΕ