Επίσκεψη Α.Νεοφύτου στις πληγείσες περιοχές Αρχιμανδρίτας-Μούσερε-Δοράς

Επίσκεψη στις πληγείσες από την χθεσινή πυρκαγιά περιοχές Αρχιμανδρίτα – Ορείτες- Μούσερε και Δορά πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

Σε δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο στην περιοχή της Αρχιμανδρίτας, ο κ. Νεοφύτου καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις εγκληματικές ενέργειες αφού, όπως ανέφερε, μετά από ενημέρωση που έτυχε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου οι πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα. Είμαστε εδώ, είπε, “μαζί με τους συνεργάτες μου, πρωτίστως για να έχουμε μια δική μας εικόνα , για το τι έχει συμβεί εδώ στην περιοχή Αρχιμανδρίτας- Μούσερε – Δοράς”.

Φαίνεται συνέχισε, “εξόφθαλμα και μετά από την ενημέρωση που είχαμε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, ότι οι πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα” σημειώνοντας πως “καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις εγκληματικές ενέργειες “.
Την ίδια ώρα, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είμαστε εδώ για να συγχαρούμε τόσο τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, το προσωπικό του και όλες τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες, αναφέροντας πως κάτω από τον σωστό συντονισμό του Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπου Αλεξάνδρου μειώθηκε η ζημιά στο ελάχιστο. Ανέφερε ωστόσο ότι “πρέπει να βρούμε τους εγκληματίες”. Ως Βουλή πέρσι με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού, είπε, ”αυξήσαμε κατακόρυφα τις ποινές σε αυτούς τους ασυνείδητους και εγκληματίες”.

Όπως είπε o κ. Νεοφύτου, δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο τα δάση μας, την ομορφιά του τόπου μας, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, κατοίκων αλλά και ανθρώπων που μπαίνουν μέσα στην φωτιά για να την κατασβέσουν όπως είναι οι πυροσβέστες, οι δασοφύλακες όλο το προσωπικό που έχει εμπλακεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως πάντα κερδίζεις οποιαδήποτε μάχη αν έχει σωστή στρατηγική, σημειώνοντας πως δεν είναι μόνο να έχεις μέσα στην διάθεση σου, αλλά πρέπει να τα αξιοποιείς σωστά και να καθοδηγείς σωστά. ”Και εσύ”, είπε ο κ. Νεοφύτου απευθυνόμενος στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, “ήσουν ένας εξαίρετος στρατηγός, με σωστή στρατηγική για αυτό και δεν θρηνούμε, ούτε θύματα, ούτε τεράστιες οικολογικές καταστροφές”.

Eξάλλου σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, καταδίκασε για άλλη μια φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την αποτρόπαια πράξη, αναφέροντας ότι αυτό που έγινε σ’ αυτή εδώ την περιοχή ήταν κακούργημα. Είχαν τεθεί συνέχισε, περισσότερες από είκοσι εστίες μέχρι και πενήντα στον οδικό άξονα Κούκλια – Αρχιμανδρίτα- Μούσερε – Δορά μήκους 20 χιλιομέτρων, σημειώνοντας πως χρειάστηκε υπερπροσπάθεια για να τα καταφέρουν. Εγώ λέω σημείωσε, “τα καταφέραμε γιατί αποφεύχθηκε μια τεράστια καταστροφή που μπορούσε να γίνει” εκτιμώντας πως αυτή η πυρκαγιά μπορούσε να απειλήσει ακόμα και το Τρόοδος.

Διαβάστε επίσης:
Αστυνομία: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για μη συμμόρφωση με τα διατάγματα

Όμως συνέχισε, “απείλησε χωριά, απείλησε κατοικημένες περιοχές“ προσθέτοντας πως αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη τους και οι ίδιοι οι δράστες είναι, όπως είπε, ότι “βάζοντας μια πυρκαγιά δεν σημαίνει ότι καίνε την βλάστηση, απειλούνται χωριά, απειλούνται κατοικημένες περιοχές, απειλούνται ζωές, απειλούνται οι ζωές των ανθρώπων που προσπαθούν να κατασβέσουν τις πυρκαγιές”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ