ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν $2 εκατ. από λογαριασμούς που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα και τον ISIS

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν περίπου 2 εκατ. δολάρια και περισσότερους από 300 λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από την Αλ Κάιντα, τις Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ – τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς – και τον ISIS, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτήσουν κρυπτονομίσματα και στη συνέχεια να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρομοκρατίας».

Οι οργανώσεις αυτές προσπάθησαν μέσω εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσελκύσουν υποψήφιους δωρητές. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εντοπίσει και να διεισδύσει σε τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες θεωρούν ότι καλύπτονται από την ανωνυμία που προσφέρει το Bitcoin και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα.

«Αυτή η υπόθεση είναι πραγματικά ιστορική και άνευ προηγουμένου για διάφορους λόγους», δήλωσε ο Μάικλ Σέρβιν, εισαγγελέας στην περιφέρεια της Κολούμπια, σε δημοσιογράφους. «Εξετάζουμε τρεις διαφορετικές οντότητες τις οποίες στοχοποίησε η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη χρηματοδότηση αυτών των πολύ επικίνδυνων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την πανδημία του κορωνοϊού, προσφέροντας ψεύτικα προσωπικά προστατευτικά αντικείμενα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων σε νοσοκομεία,ή οίκους ευηγηρίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η δράση καταδεικνύει πώς οι διαφορετικές τρομοκρατικές ομάδες έχουν προσαρμόσει ενορχηστρωμένα τις δραστηριότητές τους για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στην εποχή του κυβερνοχώρου», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Οι ομάδες αυτές χρησιμοποίησαν τα κρυπτονομίσματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τραβήξουν την προσοχή και να συγκεντρώσουν χρήματα για τις τρομοκρατικές εκστρατείες τους».

Πηγή: newsmoney.gr