ΗΠΑ: Παράλυτος ο Αφροαμερικανός που πυροβόλησαν αστυνομικοί στο Ουισκόνσιν

Παράλυτος παραμένει ο αφροαμερικανός Τζέικομπ Μπλέικ, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στην πολιτεία του Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πλιτειών, δήλωσε ο πατέρας του στη Chicago Sun-Times την Τρίτη.

Ο πατέρας του Μπλέικ είπε ότι ο γιος του έχει πλέον «οκτώ τρύπες» στο σώμα του και είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω. «Οι γιατροί δεν γνωρίζουν επί του παρόντος εάν ο τραυματισμός είναι μόνιμος ή θα είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν», πρόσθεσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Θέλω να βάλω το χέρι μου στο μάγουλο του γιου μου και να τον φιλήσω στο μέτωπό του και μετά θα είμαι εντάξει», είπε ο πατέρας του Μπλέικ. «Θα τον φιλήσω με τη μάσκα μου. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να αγγίξω τον γιο μου» πρόσθεσε.

Ο Μπλέικ πυροβολήθηκε οκτώ φορές στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν την Κυριακή μπροστά σε τρία από τα παιδιά του, όταν η αστυνομία έφτασε σε ένα σημείο, στο οποίο ο Αφροαμερικανός προσπαθούσε να «διαλύσει» έναν καβγά μεταξύ δύο γυναικών.

Διαβάστε επίσης:
Πρόεδρος AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου: Εμβόλιο για τον κορωνοϊό έως το τέλος του 2020

Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της Κενόσα και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα μετά από τη διαρροή της είδησης αυτής, προκαλώντας βανδαλισμούς. Παράλληλα, ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, Τόνι Έβερς δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει εξουσιοδοτήσει την ανάπτυξη στρατευμάτων Εθνικής Φρουράς στην πόλη. Σημειώνεται ότι οι τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: protothema