Κινητοποίηση έξω από τα ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ διοργανώνουν ΠΟΒΕΚ και Σύνδεσμος Θαλασσίων Αθλημάτων

Δυναμική, ειρηνική κινητοποίηση έξω από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10/08/2020 και ώρα 11:00π.μ με ομόφωνη απόφαση των Επαρχιακών Τοπικών Συνελεύσεων των μελών της ΠΟΒΕΚ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκυπρίου Συνδέσμου Θαλασσίων Αθλημάτων.

«Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καλής θέλησης και υπομονής η απόφαση μας για δυναμικά μέτρα ήταν μονόδρομος και υπό τις περιστάσεις επιβεβλημένη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ. «Ζητήσαμε τη στήριξη του κλάδου μας που εξαρτάται απόλυτα από τον τουρισμό με μείωση του ΦΠΑ και επιστροφή του Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων: Απάντηση καμία. Ζητήσαμε την παρέμβαση της Πολιτείας για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες κάποιων Τοπικών Αρχών που λειτουργούν ως πραγματικά “φέουδα”: Ανταπόκριση καμία. Ζητήσαμε από τις Τοπικές Αρχές τη στήριξη τους και τη μείωση των ετήσιων τελών της άδειας μας στην παραλία: Ουδεμία απάντηση», προστίθεται.

Εκ των πραγμάτων, όπως αναφέρεται, «δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας για διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας. Τη δικαίωση και σωτηρία των επιχειρήσεων μας, των εργαζομένων μας, τη δημιουργία ενός ενιαίου σχεδίου χρήσης των παραλιών για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των παρόχων όσο και των χρηστών των υπηρεσιών μας».

«Καλούμε την Πολιτεία και κυρίως τα Αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να παρέμβουν άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες. Καλούμε επίσης, τις Τοπικές Αρχές που με την ανοχή και ανυπαρξία της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, προβαίνουν σε αυθαιρεσίες κλείνοντας, μετακινώντας και στοιβάζοντας πόστα Θαλασσίων Αθλημάτων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και την υγεία των επιχειρηματιών, να σταματήσουν κάθε ενέργεια και να στηρίξουν ένα ενιαίο φορέα και ένα ενιαίο σχέδιο χρήσης των παραλιών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:
Nέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε στην Ελλάδα

«Θα παραμείνουμε μαχητές, όπως διαχρονικά είμαστε, για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και νομικό καθεστώς που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα για το επάγγελμα, θα παρέχονται οι υπηρεσίες μας σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας προς ντόπιους και τουρίστες, να συμβάλουμε και εμείς στην αντιμετώπιση της υγειονομικής-οικονομικής κρίσης, να ελπίζουμε και εμείς για ένα καλύτερο αύριο», καταλήγει η ΠΟΒΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ