«Πράσινο φως» από τη Βουλή της Αιγύπτου στη συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα

Όπως μεταδίδουν αραβόφωνα ΜΜΕ, εγκρίθηκε από επιτροπή της Βουλής της Αιγύπτου, η Συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα.

Το almashhadalaraby.com αναφέρει πως η Συνταγματική και Νομοθετική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη σημερινή της συνάντηση με επικεφαλής τον Εκπρόσωπο Nabil El-Gamal, έδωσε το «πράσινο φως» για τη συμφωνία μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με τον ορισμό της ΑΟΖ τους. Η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε συνταγματική ή νομική παραβίαση στη συμφωνία και ότι η μέθοδος έγκρισης υπόκειται στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, δημιουργείται μια μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και η οριοθέτηση αυτών των ορίων θα ολοκληρωθεί, όταν απαιτείται, μέσω διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο μερών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

 

Διαβάστε επίσης:
Υπ.Υγείας: Υποβαθμίστηκαν τέσσερις χώρες λόγω έξαρσης κορωνοϊού – Οι αλλαγές στη λίστα

Οι διατάξεις της συμφωνίας ορίζουν ότι δεν θα υπόκειται σε κριτική, απόσυρση ή αναστολή εργασίας για οποιονδήποτε λόγο, καθώς μπορεί να τροποποιηθεί με συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, και η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία ανταλλαγής επικύρωσης.

Πηγή: protothema