Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε εγρήγορση με αυξημένες περιπολίες, στελέχωση πυροφυλακίων, ενόψει και της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενόψει και της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Κεττής είπε ότι περισσότερος κόσμος έξω στην ύπαιθρο και τις δασικές περιοχές, σημαίνει αυξημένος κίνδυνος, ειδικά και με τις επικρατούσες περιβαλλοντικές συνθήκες. «Εμείς βρισκόμαστε σε εγρήγορση με αυξημένες περιπολίες, στελέχωση πυροφυλακίων και βρισκόμαστε σε συντονισμό με Αστυνομία και όλες τις Υπηρεσίες καταστολής», πρόσθεσε.

Ο κ. Κεττής κάλεσε το κοινό να ενημερώνει έγκαιρα όταν εντοπίζεται πυρκαγιά για γρήγορη ανταπόκριση και κατάσβεση το 112 η στο 1407 και αν εντοπίζουν παράνομες ενέργειες να ενημερώνουν και να δίνουν πληροφορίες στην Αστυνομία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, σήμερα Πέμπτη, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών είναι σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού».

Διαβάστε επίσης:
Ελληνοτουρκικά – Προκαλεί η Yeni Safak: «Σε περίπτωση πολέμου, πρώτος στόχος τα νησιά»

Εξάλλου, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να ανέλθει τους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, να σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΚΥΠΕ