Σωρεία αδικημάτων από ιδιοκτήτη υποστατικού στην περιοχή Νέου Χωριού

Τα αδικήματα της κοινής οχληρίας θορύβου, εκπομπής ήχου χωρίς άδεια από την Έπαρχο Πάφου, λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ανέγερση υποστατικού χωρίς άδεια από την Πολεοδομία, ανέγερση υποστατικού σε ζώνη προστασίας της παραλίας και για παράβαση του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου,αντιμετωπίζει ιδιοκτήτης υποστατικού, ηλικίας 57 ετών, στο Νέο Χωρίο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 22:30 με 23:00 το βράδυ χτες μέλη του ΟΠΕ και του Τμήματος Μικροπαραβάσεων ερεύνησαν με βάση δικαστικό ένταλμα ερεύνης υποστατικό, εστιατόριο έδαφος Νέου Χωριού που ανήκει σε 57χρονο.

Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια έξι συσκευές που ενισχύουν τον ήχο, πέντε μεγάφωνα και ένας ενισχυτής τα οποία κατά την έρευνα μετέδιδαν μουσική.

Μέσα στα πλαίσια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο διαχειριστής είναι κάτοχος λειτουργίας του υποστατικού όμως ανήγειρε σε ζώνη προστασίας παραλίας δεύτερο υποστατικό, χωρίς να έχει σε ισχύ άδεια από την πολεοδομική αρχή.

Διαβάστε επίσης:
Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis: Συνεχίζει δυτική πορεία

Επίσης η άδεια εκπομπής ήχου του υποστατικού ακυρώθηκε στις 4 Αυγούστου και επιπλέον στο υποστατικό έγιναν παραβάσεις του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου όπως λειτουργία μπαρ με ιστάμενους πελάτες ενώ οι σερβιτόροι δεν έφεραν προστατευτική μάσκα.

Κατόπιν τούτου ο ιδιοκτήτης του υποστατικού οδηγήθηκε σε αστυνομικό σταθμό ανακρίθηκε και ακολούθως κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ