Ξεκίνησαν εργασίες για άνοιγμα Βαρωσίων μέχρι τέλους του έτους

Εργασίες για μετατροπή των Βαρωσίων από ‘στρατιωτική’ σε πολιτική ζώνη ξεκίνησαν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, το οποίο υποστηρίζει πως Άγκυρα και ψευδοκράτος ξεκίνησαν τις διαδικασίες για άνοιγμα των Βαρωσίων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, το πιο σημαντικό θέμα της συνάντησης του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι με τον ‘πρωθυπουργό” Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα ήταν το άνοιγμα των Βαρωσίων. Ο ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ πολιτικών αξιωματούχων και στρατιωτικών για το άνοιγμα των Βαρωσίων και πως Άγκυρα και ψευδοκράτος αποφάσισαν να προβούν σε κοινό βήμα.

Διαβάστε επίσης:
Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Στη συνέχεια το “υπουργικό συμβούλιο” ξεκίνησε εργασίες για μετατροπή της περιοχής από “στρατιωτική” σε ‘πολιτική ζώνη’. Έπειτα από την αλλαγή του καθεστώτος της περιοχής θα κληθούν όσοι κατείχαν ακίνητα στα Βαρώσια πριν το 1974. Μόλις υπάρξουν διαφωνίες για τις ιδιοκτησίες στα Βαρώσια τότε θα αναλάβει η ‘Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας’ στην οποία οι Ε/κ θα πρέπει να αποταθούν για να επιλυθεί η διαφορά. Ταυτόχρονα η Διεύθυνση Βακουφίων του ψευδοκράτους θα λάβει μέτρα για τις περιουσίες των βακουφιών. Με το άνοιγμα της πόλης ορισμένα σπίτια θα επισκευαστούν από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ άλλα θα κατεδαφιστούν για να ξαναχτιστούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ