Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων, για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια τον Αύγουστο

Ανοδικά κινήθηκαν τον Αύγουστο τα επιτόκια για τις καταθέσεις, ενώ αυξητικά κινήθηκαν και τα επιτόκια για καταναλωτικά δάνεια και για στεγαστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), για τον Αύγουστο, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρουσίασε οριακή αύξηση στο 0,10%, σε σύγκριση με 0,09% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες σημείωσε άνοδο στο 0,16%, σε σύγκριση με 0,03% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνει η ΚΤΚ. Ανοδικά κινήθηκαν και τα δάνεια για καταναλωτικά δάνεια και για αγορά κατοικίας.

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε στο 3,08%, σε σύγκριση με 2,90% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας κατέγραψε μικρή άνοδο στο 2,08%, σε σύγκριση με 2,05% τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, αμετάβλητα παρέμειναν τα επιτόκια για εταιρικά δάνεια.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,20%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αμετάβλητο στο 3,05% διατηρήθηκε το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ