Αρμενία: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια του SU-25

Η κυβέρνηση της Αρμενίας, έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια που αεροσκάφους SU-25 που κατήγγειλε πως καταρρίφθηκε από τουρκικό αεροσκάφος F-16.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, η αρμενική κυβέρνηση δημοσιοποίησε τέσσερις φωτογραφίες από το σημείο όπου βρίσκονταν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, αναφέροντας: «Στις 29 Σεπτεμβρίου, μαχητικό F-16 των Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων κατέρριψε στον εναέριο χώρο της Αρμενίας στην περιοχή Βαρντενίς το SU-25 Μαχητικό των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούσε καθήκοντα για να αποκρούσει τις επιθέσεις».

Το Γερεβάν υποστηρίζει πως τουρκικά αεροσκάφη είχαν πάρει μέρος στο πλευρό του Μπακού και ότι τα μαχητικά του Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζονταν από τουρκικά F-16 κατά τη διάρκεια επιθέσεων κατά Αρμενίων, με τις αναφορές να «φουντώνουν» μετά την κατάρριψη του μαχητικού της Αρμενίας, την οποία η Τουρκία έσπευσε να διαψεύσει.

Διαβάστε επίσης:
Τηλεφωνική επικοινωνία Οζερσάι – Σπέχαρ για την Αν.Μεσόγειο και τον ρόλο του ΟΗΕ

Ωστόσο η κυβέρνηση Πασινιάν δήλωσε πως επιφυλάσσεται να δημοσιοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία το επόμενο διάστημα, με τα οποία θα επιδεικνύεται η τουρκική εμπλοκή στην κατάρριψη του SU-25.

Πηγή: protothema