Δέκα ανήλικοι φέρονται να συνδέονται με τον εμπρησμό σε σχολείο στη Λευκωσία

Δέκα ανήλικα πρόσωπα, ηλικίας από 10 έως και 17 ετών, φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση εμπρησμού αίθουσας Δημοτικού Σχολείου στη Λευκωσία, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι έρευνες, αναφέρει, διεξάγονται με εντατικό ρυθμό από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, με τους ανακριτές του ΤΑΕ να έχουν ήδη εξασφαλίσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, 10 ανήλικα πρόσωπα, ηλικίας από 10 έως και 17 ετών, φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση εμπρησμού.

Τρεις από τους ανήλικους, προστίθεται, έχουν ήδη ανακριθεί στην παρουσία των γονέων τους, ενώ προγραμματίζεται στη συνέχεια να ληφθούν καταθέσεις και από τα υπόλοιπα εφτά ανήλικα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία της υπόθεσης, γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε φωτιά σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου, στην επαρχία Λευκωσίας.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέσβησαν τη φωτιά, από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην αίθουσα.
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κακόβουλες ζημιές στο συγκεκριμένο σχολείο είχαν γίνει και στο παρελθόν. Σημειώνεται συγκεκριμένα, ότι «μερικά περιστατικά πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία του Σχολείου είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία στο παρελθόν από τη Διεύθυνση του Σχολείου». Με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης και ασφάλειας, μέλη της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν τον περασμένο Απρίλιο, 2020, συνάντηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου και την αρμόδια για τα μέτρα ασφαλείας και τις σχολικές εγκαταστάσεις, Σχολική Εφορεία.

Διαβάστε επίσης:
Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, ήταν η ενίσχυση της περίφραξης του σχολείου και η παρουσία ιδιώτη φύλακα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Από μέρους της Αστυνομίας, ανάμεσα στα μέτρα που λήφθηκαν ήταν και η 24ωρη κάλυψη των σχολικών εγκαταστάσεων από περίπολα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Εικόνα Αρχείου