Δημοσκόπηση στα κατεχόμενα δείχνει τον Τατάρ νικητή των «εκλογών»

Στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα περνούν ο Ερσίν Τατάρ και ο Μουσταφά Ακιντζί, με τον πρώτο να κερδίζει την «εκλογική» μάχη με 55.8% έναντι 26.03% του «ανθυποψηφίου» του μετά την διανομή των αναποφάσιστων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Η εφημερίδα, η οποία προσκείται στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας – ΚΕΕ, ηγέτης του οποίου είναι ο Ερσίν Τατάρ δημοσιεύει, αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Optimar, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Τουρκία.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 12-20 Σεπτεμβρίου 2020 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, ο Ερσίν Τατάρ λαμβάνει στον πρώτο γύρο 30.7% και ο Μουσταφά Ακιντζί 26.4% ενώ ακολουθούν ο Τουφάν Έρχουρμαν με 23%, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ με 10.9%, ο Ερχάν Αρικλί με 9.5% και ο Σερντάρ Ντενκτάς με ποσοστό 8.2%.

Διαβάστε επίσης:
Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Είμαστε ιδιοκτήτες της Μεσογείου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε περίπτωση που στον 2ο γύρο βρεθούν ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Τουφάν Έρχουρμαν, και πάλι τα αποτελέσματα είναι εναντίον του Ακιντζί που λαμβάνει 44.5% έναντι του Έρχουρμαν που λαμβάνει 55.5%.

Πηγή: ΚΥΠΕ