Εκδήλωση έξω από το ΥΠΠΑΝ για υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτέχνη

Με το σύνθημα «Η Τέχνη δε μπορεί να φιμωθεί», πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κατά της “δίωξης εκπαιδευτικού-καλλιτέχνη”, την οποία διοργάνωσε το «The Justice Project».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, στην κυπριακή διάλεκτο, «το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης εν θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα τζαι γι` αυτό αδιαπραγμάτευτο. Τασσόμαστε ενάντια στην καταπάτηση αυτού του δικαιώματος, ιδιαίτερα όταν τούτη η καταπάτηση προέρχεται που το Υπουργείο Παιδείας τζαι Πολιτισμού».

Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες, κρατούσαν πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Δεν θα περάσει ο φασισμός», «Δεν θα μας φιμώσετε», «Ήθος; Για ποιο ήθος μιλάτε Αρχιεπίσκοπε;», «Ελευθερία στην έκφραση» και φώναζαν συνθήματα, όπως «Αρνιέμαι να΄χω σκέψη που σωπαίνει», «Η Τέχνη δεν μπορεί να φιμωθεί. Ο λαός μαζί να αντισταθεί».

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός – Ρωσία: Στα φαρμακεία της χώρας από την επόμενη εβδομάδα το πρώτο αντιικό φάρμακο

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, για να έχεις δημοκρατία πρέπει να την παλέψεις «και είμαστε σε μια ιστορική συγκυρία που αν δεν την παλέψεις, δε θα την έχεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ