Εκστρατεία διαφώτισης Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου

«Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» είναι το μήνυμα της εκστρατείας διαφώτισης, που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος της εκστρατείας, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και στηρίζει η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, σημειώνεται, συνιστούν τη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περισσότερους από 17.5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Μάλιστα, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Προστίθεται ότι στην Κύπρο 40.000 καρδιοπαθείς νοσηλεύονται κάθε χρόνο στα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ από τις καρδιαγγειακές παθήσεις χάνουν τη ζωή τους 2.000 συνάνθρωποι μας. Λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι κίνδυνοι για τους καρδιοπαθείς είναι ακόμα μεγαλύτεροι, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνεχίζει να απουσιάζει από την οικία του – Μήπως τον έχετε δει; (Εικόνα)

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, η φετινή πολυεπίπεδη εκστρατεία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τηλεοπτικά σποτ, επιστημονικά άρθρα και Ενημερωτικά Δελτία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, φιλοξενίες μελών της καρδιολογικής εταιρείας σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και στοχευμένες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ